Szórakozás

Oszter Sándor magántavakat ásat a birtokán, de a helyiek háborognak

24.hu
24.hu

2017. 08. 05. 10:37

Mint ahogyan arról mi is beszámoltunk, hatalmas földmunkák kezdődtek meg néhány héttel ezelőtt Diósjenőn. Oszter Sándor ugyanis több tavat is ásat birtokán. A fát kivágását és a helyi patak elvezetését – ami veszélyezteti a már meglévő halastavat – azonban nem nézik jó szemmel a helyiek.

Budapest, 2014. május 28.
Oszter Sándor színmûvész a Hogy volt!? címû tv-mûsor felvételén, az MTVA Kunigunda utcai gyártóbázisának 7-es stúdiójában. 
MTVA Fotó: Zih Zsolt
Oszter Sándor privát tava miatt eltűnhet egy természetes tó a Börzsönyben
Kérdés az is, hogy Oszternek miből futotta egy több százmilliós vadászkastélyra.

A helyi horgászok szerint a földmunkákkal az a gond, hogy a patak, ami majd feltölti az impozáns méretű medreket, egy halastótól veszi el a vizet. A Börzsöny egyik ékkövének számító, már létező természetes Je­nő-tóban jelenleg 6-700 millió forint értékű a halállomány. Így a helyi horgászegyesületnél sokkot kaptak, amikor egy hónapja tudomást szereztek az építkezésről.

Ráadásul a helyi horgászegyesület elnöke, Botlik István szerint, az egész építkezés, illetve az, hogy Oszter egyáltalán hozzájuthatott a földbirtokhoz, annak köszönhető, hogy az önkormányzat patakból árokká minősítette a folyóvizet.

Patakként a területet nem lehetett volna eladni, hiszen minden édesvíz állami tulajdon. Az átminősítést követően Oszter Sándor beadta a kérelmét a telek megvásárlására, amit a patak keresztülszel. Később pedig bérbe adta a területet egy alapítványnak. A hivatalos dokumentumok szerint azonban most mégsem az alapítvány, hanem Oszter építkezik ott

– mondta a Borsnak a horgász.

Nyitókép: RTL Klub/StoryExtra

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

A Piramis gameshow díszlete

Hemzseg a hibáktól A Piramis

Kommentek

The Dark knight Le chevalier noir
The Dark Kight 
2008
Real  Christopher Nolan
Heath Ledger.
COLLECTION CHRISTOPHEL © Warner Bros
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.