Szórakozás

Vilmos herceg otthagyja a munkahelyét

Az Egyesült Királyság majdani uralkodója, II. Erzsébet királynő unokája a csütörtök éjjeli műszakkal teljesíti utolsó szolgálatát a kelet-angliai Norfolk megyében működő East Anglian Air Ambulance (EAAA) kötelékében.

A 35 éves Vilmos herceg 2015 nyarán állt szolgálatba a légi mentőszolgálatánál, de korántsem újoncként: 2013 szeptemberéig három éven át a brit királyi légierő (RAF) egyik walesi támaszpontján dolgozott kutató-mentő helikopterpilótaként.

A herceg, aki teljes egészében jótékonysági szervezeteknek utalta át a polgári mentőhelikopter-pilótaként őt megillető javadalmazást, már a légi mentőszolgálatnál kezdett pályafutásának elején alig burkolt utalást tett arra, hogy előbb-utóbb a királyi családban rá háruló kötelezettségek kerülhetnek az első helyre.

Vilmos nagymamája, a 91 esztendős II. Erzsébet királynő egyre több feladatot ad át a királyi család ifjabb tagjainak. Nagyobb külföldi utazásokat már nem tesz, és nemrégiben megvált 25 jótékonysági, közéleti, társadalmi és sportszervezet fővédnöki tisztségétől is. Katalin hercegnő, Vilmos felesége vette át tőle például a wimbledoni tenisztornákat rendező patinás intézmény, az All England Lawn Tennis and Croquet Club fővédnökségét. A királynő 1952, vagyis trónra lépése óta volt a wimbledoni klub fővédnöke.

Vilmos utolsó szolgálata előtt Patrick Peal, az EAAA vezérigazgatója a BBC-nek kijelentette: a herceg nem csupán “fantasztikus pilóta”, de szeretett és megbecsült tagja volt a légi mentőszervezet személyzetének, és “mindenkinek nagyon fog hiányozni”. Peal szerint Vilmos herceg “igazi profi”, aki “embert próbáló körülmények közepette” szállította a szolgálat orvosait a rászorulókhoz.

Kiemelt kép: Europress/Kate Green

(MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik