Szórakozás
(FILES) This file photo taken on September 20, 2016 shows Canadian singer Justin Bieber performing on stage at the AccorHotels Arena in Paris.
Bieber is not welcome to perform in China because of his "bad beahviour", Beijing authorities have said, after the pop idol angered many Chinese in 2014 by visiting a controversial Japanese war shrine. / AFP PHOTO / CHRISTOPHE ARCHAMBAULT

Justin Bieber hite szerint attól nem leszel hamburger, hogy bemész egy Mekibe

Jánossy Villő
Jánossy Villő

újságíró. 2017. 07. 27. 14:24

Korábban a témában:

Justin Bieber lemondta Purpose nevű turnéjának további állomásait, pontosan tizennégyet. A hivatalos indoklás szerint előre nem látható körülmények miatt döntött úgy, hogy nem folytatja a koncerteket, mégis sokan vallási okokra gyanakszanak. A legtöbb lap– köztük mi is – úgy vette, hogy Bieber mostanában lett mélyen vallásos, és a Hillsong egyház befolyása áll a dolgok háttérben. Utóbbit nem zárhatjuk ki, de a Noisey felhívta a figyelmünket rá, hogy Justin Bieber Jézus iránti szeretete egyáltalán nem új. Évek óta jár istentiszteletekre, és egyre szorosabb viszonyt ápol az egyház egyik vezető lelkészével, Carl Lentz-cel.

NEW YORK, NY - FEBRUARY 12:  EXCLUSIVE COVERAGE/SPECIAL RATES APPLY Pastor Carl Lentz is interviewed during the "Elvis Duran Z100 Morning Show" at Z100 Studio on February 12, 2015 in New York City.  (Photo by Taylor Hill/Getty Images)
Carl Lentz
Fotó: Taylor Hill/Getty Images

A változás valamikor 2014. környékén történhetett. Bieber ebben az évben dobálta meg a szomszédját legalább 20 tojással, aki a rendőrséget is kihívta. A bíróság végül közmunkára és több tízezer dollár megfizetésére kötelezte az énekest.

Nem sokkal ezelőtt még 2013-ban pedig egy erkélyről köpdösött, méghozzá úgy, hogy lent a rajongói vártak. 

2014-ben talált rá a változás, amikor megismerkedett Carl Lentz-cel, illetve még előtte a seattle-i szupermodern lelkésszel, Judah Smith-szel. Bieber anyja állítólag Smith prédikációival altatta el a kicsi Biebert. Egy keresztény honlapon azt is részletesen leírták, hogy lett a tinisztárból hívő, hogyan keresztelték meg egy manhattani medencében. Lentz akkor azt mondta, hogy ‘Bieber piszok fiatal, és egy mérgező világban él. Próbálja kitalálni, hogy mihez kezdjen.’ Barátok lettek, és az énekes több Hillsong-konferenciára is ellátogatott.

A következő nagy pillanat Bieber megvilágosodásában egy 2015-ös Complex-címlap és nagyinterjú, ahol sokat beszélt a hitről és Jézus Krisztusról. Úgy fogalmazott, hogy a hite egy új szintre emelkedett, illetve nem támaszkodhat az emberekre, Istenre kell támaszkodnia. A legjobb idézet mégis az alábbi, ami amilyen vicces, olyan tökéletes és igaz. Összefoglalja, hogyan fogja fel Bieber a vallást, és mit jelent neki az egyház.

Nem kell ahhoz templomba menned, hogy keresztény légy. Attól, hogy bemész egy Taco Bellbe, még nem leszel taco.

Eddig kevesebb nyilvánosságot kapott Bieber vallási hovatartozása, most viszont, hogy lemondta a turnéját, egyből mindenki Carl Lentz-re mutogat. Az alábbi videó alapján ennek lehet is némi igazságalapja, hogy Justin Bieber inkább magára koncentrálna, és ebben a Hillsong egyház van a legnagyobb segítségére.

Kiemelt kép:  AFP/Christophe Archambault

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.