Szórakozás

Tisztázták: Zimány Linda gluténérzékenysége nem divathóbort

A TV2 reggeli műsorában mostanában nagyon rámentek a gasztroenterológiai témákra, kedd reggel a gluténérzékenység volt soron, melynek megvitatásához Dr. Juhász Márk belgyógyászt és egy érintettet is meghívtak. Utóbbi Zimány Linda volt. De mielőtt nagyon belementek volna a részletekbe, a műsorvezető tisztázni akart egy nagyon fontos kérdést.

Ez mióta van, vagy mennyire divatos betegség, mert régen én ilyenről nem nagyon hallottam

– tényleg ezt kérdezte a gasztroenterológustól Istenes László, akire mindig lehet számítani, ha empátiáról van szó.

A riport egyébként jó lett volna, ha kihagyják belőle a műsorvezetőt, Zimány szépen összefoglalta, hogyan vette észre, hogy ő maga is gluténérzékeny, hogyan alakította át az étkezését, és hogy ez mennyire változtatta meg a közérzetét, mint kiderült,

az első egy-két hónapban halál depressziós volt.

Dr. Juhász Márk pedig elmondta, pontosan mit kell tudni erről az állapotról, szóval ha valakit érint a dolog, simán ajánljuk, hogy nézze meg, annak ellenére, hogy úgy általában nem bátorítanánk, hogy a TV2-n tájékozódjon tudományos témákban.

Tények: 11 és 15 óra között napozzunk, és ne használjunk naptejet
Komolyan mondjuk, hogy ezt mondták TV híradójában, és tényleg nem vicc volt.

Csak fogja be a fülét a blokk elején, ahol elhangzik, hogy a gluténérzékenység lassan népbetegség, és sokan hóbortnak tartják, meg akkor is, amikor Istenes kérdez ilyen okosakat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik