Szórakozás
Showtime Hajdú Péterrel

Hajdú Péter után vizsgálódnak Ausztriában is

24.hu
24.hu

2017. 06. 26. 06:21

A Bors információi szerint a NAV egyik igazgatóságának kiemelt adóalanyok és társas vállalkozások ellenőrzési osztálya élénken érdeklődik egy osztrák bank iránt, amely állítólag kapcsolatba hozható Hajdú Péterrel. A lap szerint a magyar adóellenőrök felvették a kapcsolatot az osztrák társszervvel. Mindemellett az ügyben eddig több meghallgatott tanút kifaggattak arról, hogy mit tudnak az osztrák bank és Hajdú kapcsolatáról.

“Nem tudok arról, hogy bármilyen nyomozás folyna ellenem. Ausztriában soha nem volt semmilyen számlám. Ellenőrzés folyik az egyik volt cégemnél. Adóellenőrzés keretében az összes partneri szerződést bekérték. Ez normál eljárás keretében folyik. Ez teljesen normális. Hangsúlyozom, külföldön az én cégemnek nem volt számlája. Információnk szerint az ellenőrzés több szálon folyik”

– mondta a Borsnak Hajdú Péter, akinek volt cége után Magyarországon biztosan vizsgálódnak.

Nemrég a Nemzeti Adó- és Vámhivatal emberei váratlanul megjelentek a TV2 székházánál is, ahol Hajdú egykori cégének, a Frizbi Entertainment Kft.-nek a csatornával kötött szerződéseire voltak kíváncsiak, különös tekintettel a 2014-2015-ös adóévre. Ebben az időszakban Hajdú cégének értékesítési bevétele 2,8 milliárd forint volt. Ugyanakkor a nyilvános mérlegszámokból az látszik, hogy míg 2014-ben 1 milliárd 6 millió forintos nettó árbevétel után 17 millió 932 ezer forint maradt adózás után, addig 2015-ben 1,8 milliárdos nettó bevételből sem sokkal több. A két évben a költségek 8-900 millió forintot tesznek ki. Ez azt jelenti, hogy Hajdú cége csupán egyszázalékos haszonnal dolgozott, nagyon nagy költségek mellett.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

A naked mole rat can be seen during a press preview of the Aquazoo at the Loebbecke Museum in Duesseldorf, Germany, 21 September 2017. The museum reopens on 22 September after a four year restoration phase. Photo: Ina Fassbender/dpa
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.