Szórakozás

Ambrus Attila attól tartott, hogy újra bűnbe esik

Ambrus Attilának keményen kellett dolgoznia azért, hogy visszailleszkedjen a társadalomba, miután közel harminc bankot, takarékszövetkezetet, utazási irodát és postát rámolt ki.

A viszkis rabló letöltötte büntetését, ma már fazekasként dolgozik. A börtönben leült 13 év alatt nemcsak diplomát szerzett, de még a keramikus szakmát is kitanulta. Egy ideig azonban nem volt biztos abban, hogy a sittről kiszabadulva nem lép újra a bűn útjára.

“Mivel a meglévő kettős személyiségem mellett nekem már alapból is bonyolult volt az életem, így a bűn valamilyen szinten ott ólálkodott mögöttem, onnantól kezdve, hogy kinyílt előttem a börtönajtó. Nyilván nem volt egyszerű dolog kibekkelni a szabadulásom után azt az öt évet úgy, hogy ne csináljak valami ostobaságot. Öntörvényű ember lévén, ez sokszor a szerencsén múlt, de dolgoztam is érte sokat, hogy beálljak ebbe a kinti rendszerbe. Rengeteg erőfeszítésembe került, hogy én is a normális emberek életét éljem”

– mondta a Borsnak Ambrus, aki körül ősztől felpörögnek az események: mozikba került az életét feldolgozó akciófilm, és a TV2 Ázsia Expressz című show-műsorának lesz az egyik szereplője.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik