Szórakozás

Már forgatja az RTL legújabb, csöpögős sorozatát

Kapcsolódó cikkek

Azt, hogy pontosan mikor indul az RTL új sorozata, az Oltári Csajok, még nem tudni, valamikor késő ősszel láthatják majd a nézők a csatorna telenovelláját.

Oltári Csajok
Új napi sorozatot indít az RTL
A telenovellát az a Kalamár Tamás készíti a tévétársaságnak, aki 17 évig a Barátok Közt producere volt.

Összesen 100 részes lesz, előre megírt lezárással, úgyhogy nem egy következő Barátok köztöt kell elképzelni. Közös pont viszont akad, Kalamár Tamás lesz a produkció showrunnere (~kreatívja), aki 2015-ig, 17 éven át dolgozott a Barátok közt producereként.

Az Oltári Csajok az RTL II-n fut majd ősztől, és a stúdióbejáráson nagyon úgy tűnt, mintha Kalamár Tamás a szintén általa készített Szeress most! modernizálta volna, ami még 2003-tól futott 2005 elejéig az RTL Klubon. 

Fotó: 24.hu / Berecz Valter

A forgatás még javában tart, de Kalamár nagy vonalakban felvázolta, miről fog szólni a telenovella. Három lány köré épülnek a szálak, egy esküvő is szóba kerül, és természetesen a fiúkkal kerülnek a női szereplők különböző konfliktusokba.

Lesz szegény család, gazdag család, szegénynek tettetett gazdag fiú, egy alacsony termetű és egy meleg szereplő.

A három testvér, Angéla, Hajnalka és Piroska felköltözik Budapestre, és próbálják megtalálni a boldogságot. Azaz a szerelmet. Ehhez jönnek a fiúk, egy tipikus nők bálványa, a barátja, és egy Mátyás király, aki – ahogy Kalamár fogalmazott – lemegy a nép közé, és elrejti a gazdagságát, hogy magáért szeressék. Az még titok, hogy alakulnak a kapcsolatok, de nekem először egyből a Szeress most! jutott eszembe, ami egy gazdag és szegényebb család konfliktusairól szólt, kit válasszon, kit választhat a gazdag lány. Bár nem most futott a Szeress most!, emlékeim szerint kifejezetten jól sikerült, szerettem, hogy felvállalja az igazi trasht, úgyhogy sokat várhatunk ettől is.

A napi sorozat 40 perces lesz részenként, a forgatókönyvet pedig többek között Lányi Balázs, Tóth Zsuzsa írták, de több fiatal íróval, például Benedek B. Ágotával is együtt dolgoztak,

aki a Badits Ákos rendezte Boglárka című kis filmet is jegyzi. A négy falas, elég szuperül sikerült díszletet Kondákor Tamás tervezte.

A szereplők főleg színházakból érkeztek, Hűvösvölgyi Ildikó és Fehér Adrienn is játszik majd a sorozatban. A testvéreket Horváth Anna, Hartai Petra és Michl Juli alakítják, a fiúkat pedig Jaskó Bálint, Dér Zsolt és Ember Márk.

Galériánk a díszletekről:

Galéria
Fotó: 24.hu / Berecz Valter

Ajánlott videó

Olvasói sztorik