Szórakozás

Testvérét gyászolja Dés László: “Elviselhetetlen a fájdalom”

dés lászló (dés lászló, )
dés lászló (dés lászló, )

Nemrég született meg a Kossuth- és Liszt-díjas zeneszerző negyedik unokája, Dés László örömét azonban egy szörnyű haláleset árnyékolta be, hiszen nemrég temette el testvérét, Dés Mihályt, aki nemcsak a bátyja, hanem a barátja is volt a zeneszerzőnek.

„Elviselhetetlen a fájdalom, amit a testvérem elvesztése óta érzek. Erre nincs orvosság, kibírhatatlan”

– mondta Dés László Barabás Évinek az RTL Klub Portré című műsorában.

Dés Mihályt hosszan tartó betegségét követően Barcelonában érte utol a halál. De, ahogy Dés László Barabás Évinek elmesélte, egy meglepő üzenetet hagyott neki a bátyja.

„Most olvastam el a jelentős mexikói író, Juan Villoro Gólöröm című könyvét. Ez azért emlékezetes nekem, mert a bátyám adta a kezembe, hogy „na, így kell írni sportról, futballról!”. Amikor Barcelonából jöttem már visszafelé, mert kirepültem az utolsó pillanatokban, hogy még lássam élve a bátyámat, s a repülőgépen kinyitottam a könyvet, azt láttam, hogy a 230 oldal környékén másfél oldal a bátyámról szól. Elmondhatatlan érzés, hogy vajon miért nem értem oda a könyvben előbb, csak a bátyám halála után. Nem tudom, hogy tudta-e, hogy szerepel a könyvben, soha nem beszélt róla, s most már nem is tudom neki elmondani, milyen fantasztikus dolgokat vetett papírra róla ez a mexikói író”

– tette hozzá Dés László.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik