Szórakozás

Nem tettette magát vaknak a nő, aki nem is létezik

DÖBBENETES!

28 évig vaknak tettette magát egy nő, csak azért, hogy ne kelljen beszélgetnie az emberekkel – ez volt az a sztori, ami világszerte és Magyarországon is megjelent számos lapban.

A történet szerint az 57 éves Carmen Jiménez mindenkinek – még a saját családjának is – azt állította, hogy 28 évvel ezelőtt olyan súlyosan megsérült a szeme, hogy megvakult. Közel 30 évig játszotta a vakot, csak azért, hogy ne kelljen senkivel leállnia beszélgetni.

Megdöbbentő sztori, igaz? Annyira, hogy egy büdös szó sem igaz belőle.

A BuzzFeed szerint az írás először a Hay Noticia nevű spanyol szatirikus site-on jelent meg, amelynek épp az a mottója, hogy „Ne higgy el mindent, ami az interneten van”.

Innen vette át a sztorit egy csomó orgánum, megtörtént esetként közölve azt.

Már eddig is csodálatos a történet, hiszen olyan, mintha egy Hírcsárda-cikket vett volna át a fél világ (jó, tény, hogy a mai magyar politikai híreknél néha nehéz eldönteni, hogy a valóság vagy egy vicclap szüleményei), de a leggyönyörűbb az egészben a fotó, amellyel a hírt illusztrálják.

A cikket közlők egy részének nem tűnt fel, hogy egy ingyenesen használható stockfotót (lapok, kiadványok számára megvásárolható ügynökségi fénykép) használnak „Carmen Jiménez” portréja gyanánt. De volt olyan lap is, amely egy zöldpárti brit képviselőjelölt fotójával hozta le a cikket.

Vix Lowthion, a Wight-szigeten élő politikus már nyilatkozott is egy helyi lapnak, és elmondta, nem túl hízelgő, hogy egy 57 éves spanyol nőről szóló cikkhez használták fel a fotóját.

Kiemelt fotó: Pixabay

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik