Szórakozás

36 év után derült ki, hogy ki halt meg a Karthago koncertjén

Mindenki ismeri a dalt, mely egy fiúról szól, aki a legendás zenekar egyik székesfehérvári koncertjén halt meg. Sokáig azt beszélték, agyontaposta a tömeg, azt azonban eddig senki sem tudta, ki volt a fiú, és pontosan hogyan halt meg – ez az RTL riportjából derült most ki.

Az együttes egyik rajongója, Hatala Csenge újságíró eredt a rejtély nyomába, nyomozási naplója most jelenik meg Requiem címmel.

Az RTL riportjából kiderül, a dalt Szigeti Ferenc írta, aminek nem mindenki örült, a zenész elmondása szerint rajongóik eleinte túl nyálasnak tartották a Requiemet. A terv az volt, hogy csak egyszer játsszák el, de végül óriási sláger lett belőle, azóta szinte kötelező elem a zenekar repertoárjában.

Amit most tudni lehet, hogy a fiút Dezsőnek hívták, a fiatal egy csöves bandához csapódott, de állítólag nem drogozott – vagyis ragasztózott, ami akkoriban a könnyen hozzáférhető drog volt -, viszont

valószínűleg gyógyszert vett be, és arra ivott, ez okozhatta a halálát.

Ezt azonban akkoriban, mivel a szipuzás a szocializmusban tabutéma volt, igyekeztek elhallgatni. A szülőknek csak annyit mondtak, szívleállás okozta fiuk halálát.

És vajon hogyan terjedt el a legenda, miszerint a fiút halálra taposták? Takáts Tamás szerint ez a titkosszolgálat mesterkedése lehetett, mellyel azt üzenték,

a szocialista ifjúság ne járjon ilyen renitens rockerek koncertjére, mert akkor agyontapossák őket a gonosz rockerek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik