Szórakozás

Minden kérdésre válaszolt az őrült húzódzkodásával híressé vált katona

Pillanatok alatt világhírűvé vált rövid videójával egy amerikai tengerészgyalogos a múlt héten. A gyakorlatra, amit Michael Eckert őrmester bemutatott, nincsenek szavaink. Konkrétan nem tudjuk, mi lehet a neve, ő „a világ legnehezebb húzódzkodásának” nevezi, de szerintünk a leginkább horizontális légfekvőtámasznak néz ki.

Marine doing one of the hardest pull up

Mivel rengetegen keresték meg különböző közösségi csatornákon, Eckert úgy döntött, a Redditen tart „Ask Me Anything (AMA)” fórumot, ahol minden kérdésre válaszol.

Elárulta többek között, hogy 26 éves, és középiskolás kora edz tudatosan, ami azt jelenti, hogy nagyjából tíz év alatt jutott el a jelenlegi szintjére. Az egész úgy kezdődött, hogy a bátyja evezős volt, ő pedig folyamatosan versengett vele otthon, hogy melyikük bír több húzódzkodást csinálni. Ebben a gyakorlatban egyébként sikerült a csúcsra érnie: 2015 októbere óta ő tartja az egy perc alatt végzett legtöbb húzódzkodás világrekordját, 50 szabályos ismétléssel.

Arra a kérdésre, hogy vette-e már hasznát a való életben annak, hogy ilyen mutatványokat tud csinálni, azt válaszolta, hogy épp ellenkezőleg, nemrég például 3 hónapot szenvedett, mert a túlzott önbizalma miatt sikerült eltörnie a csuklóját.

Fotó: Imgur

Eckert azt írja, a megfelelő erőnléthez a megfelelő táplálkozás és a rendszeres edzés egyaránt fontosak. Az étkezéssel nem szeret túl sokat foglalkozni: „nem eszem össze mindenféle vackot, és lemondtam a sütikről, ennyi”. A jelenlegi edzésprogramja azonban eléggé komolyan néz ki: naponta 500 húzódzkodás és 500 hasprés, ami mellett odafigyel, hogy minden nap megigyon legalább egy gallon (3,7 liter vizet). Mindezt 30 napon át szeretné csinálni, s bár csak egy napot teljesített még belőle, úgy érzi végig menni fog.,

Az edzéssel kapcsolatban Eckert egyébként azon a véleményen van, hogy nem a gyakorlatok mennyisége, hanem az intenzitása számít, vagyis a gyors, egymás után végzett gyakorlatokon alapuló intervall edzések híve.

Eckert négy éve szolgál a tengerészgyalogságnál, de harctéren még nem járt, egyetlen külföldi misszióján Japánban állomásozott. A legfontosabb információ vele kapcsolatban pedig az, hogy nem egyedülálló. A kávéját rengeteg tejszínnel és sok cukorral szereti.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik