Szórakozás

Fontos témáról írt nyílt levelet Vajna Tímeának egy balesetben lebénult férfi

Nyílt levél” Vajna Tímeához! Levelem a 24.hu, Vajna Tímeával készített interjúja ihlette. Amennyiben nem láttad, nézd meg, mielőtt tovább olvasol”

– kezdődik Bovier György motivációs előadó, tréner, sportoló írása, amivel az alábbi videónkban Andy Vajna feleségétől elhangzottakra reagál, és amit többek közt már a sokak által ismert és kedvelt, szintén mozgásában korlátozott Mosolyka is megosztott Facebook-oldalán.

Lesz szexjelenet Vajna Tímea rövidfilmjében
Amivel egyébként az Oscar-gáláig szeretne jutni. Videó.

 

15 évvel ezelőtt volt egy autóbalesetem önhibámon kívül, melyben többek között eltört a gerincem, megsérült a gerincvelőm és lebénultam. A lábaim nem mozognak és egy erős belső, folyamatos idegi fájdalmon kívül nem is érzem őket. Rengeteget dolgoztam azon, hogy a lehetőségekhez képest minél hamarabb felépüljek, kikerüljek a kórházból, a rehabilitációs intézetből és folytassam az életem”

– olvasható a hosszú levélben, ami amiatt a kijelentés miatt íródott, miszerint Vajna Tímea úgy vélte egy lábak nélkül élő paralimpikon kapcsán, hogy:“borzasztó lehet nekik az életük és az, hogy …mondjuk veszünk egy ilyen testi fogyatékossággal élő embert, akkor milyen lehet az első szexuális együttlét… tehát az borzasztó.”

“Ha Te azt mondod, hogy szörnyű egy mozgássérült, testi fogyatékos élete és a szexuális élete úgy, hogy valószínűleg sosem voltál ilyen emberrel (vagy tapasztalat?), akkor azok a követőid, akiknek ugyancsak nincs ilyen tapasztalata pontosan ezzel a tudattal fognak tovább élni, kvázi tényként kezelve, azonosulva a szavaiddal. Hidd el, feltételezem, hogy nem így gondolod, ahogy hallatszik, de sokan fogják úgy érteni, ahogy mondtad, amivel ismert emberként óriási károkat okozol. Amennyiben komolyan foglalkozol a film ötletével, úgy felajánlom az együttműködésem ezzel kapcsolatban, kvázi tanácsadóként, hogy ne csak az Oscar legyen a cél, hanem valami annál sokkal nagyobb és jobb dolog is, mégpedig az emberek gondolatainak helyes irányba történő átformálása, félelmeik leküzdése és a tévhitek eloszlatása”

– írja Bovier György, akinek teljes bejegyzését alább olvashatod el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik