Szórakozás

“Őt mindenki szerette” – videón a Bujtor István születésének 75. évfordulóján tartott emlékezés

Kollégák, barátok és családtagok emlékeztek Bujtor Istvánra, aki nyolc éve hunyt el. A népszerű színész mindenkinek hiányzik, de az emlékest mégis vidáman telt.

“Hát nagyon hiányzik. Ez az este, amit most csináltunk, szerencsére tele volt humorral, mert hát már jó pár éve annak a szörnyű esetnek. És gondolom egy ilyen estnek nem kell olyan nagyon szomorúnak lenni, de a szívünk mélyén persze, hogy az. (…) A barátság olyan, mint a szerelem. Nyilván van valamilyen kémiája a barátságnak is, és az létrejött” – mondta el a Story Extrának Kern András, aki egy “égi levelet is elfogott a színésztől”, Bujtor testvére, Freinreisz Károly pedig számos családi anekdotát mesélt.

“Ahányszor beülök egy vitorlásba, rögtön ő jut az eszembe, mert mi gyerekkorunkban rengeteget vitorláztunk. Reggeltől estig a Balatonon lógtunk. Teniszeztünk, futballoztunk, tehát a sport nagyon összekötött minket. És hát a végén a filmgyártásban is részt vettem, zenét szereztem neki. (…) Őt mindenki szerette, és ezeket a filmeket. Hála istennek ezek nagyon jók, mert ezekkel lehet emlékezni, megmarad a dobozban, és elő is veszik rengetegszer a Bujtor filmeket; úgyhogy azt hiszem, hogy ő egy nagyon fontos figurája volt a magyar filmgyártásnak és a magyar színészetnek” – mondta el a zenész a videóban, amelyben többek közt a színész fia és özvegye, de Eperjes Károly, és a Hamis a babában megismert – és természetesen azóta felnőtt – vörös rosszcsont, Tuza Ritter Bálint is megszólalt.

Olvasói sztorik