Szórakozás

Egykori dzsihádista mondta el, miért épp Ariana Grande koncertjén robbanthattak

A ma már elismert radikalizáció-szakértő egykori dzsihádista, Mubin Shaikh beszélt arról az Inside Edition videóján, vajon mi vezethette arra a manchesteri robbantás kitervelőit, hogy épp egy gyerekekkel, tinédzserekkel teli Ariana Grande-koncerten robbantsanak. Ő úgy véli, az egész egy mélységesen aljas PR-húzásnak tekinthető.

Ariana Grandét milliók követik közösségi oldalain (Instagramját 106! millióan), így rengeteg emberhez elér, ráadásul fiatal, szexi, feminista, erős nő, így ideális főszereplőjévé válhatott egy terrorista támadásnak. Az ISIS mindent gyűlöl, amit a 23 éves énekesnő képvisel, a magabiztosságát, azt, hogy fiatal lányok példaképe, és hogy nem szorul férfiak támogatására. Ahogy a szakértő fogalmazott, az erkölcstelenség közepébe akartak betalálni.

Szándékosan öltek meg gyerekeket. Tudták, hogy nemcsak hatalmas sajtóvisszhangja lesz a támadásnak, de azt is, hogy óriási érzelmi hatást vált majd ki.

Azóta már bejelentették, hogy Ariana Grande nem hagyja, hogy a félelem vegye át a hatalmat az élete felette, és számos popsztár társaságában visszatér Manchesterbe, hogy jótékonysági koncertet adjon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik