Szórakozás

Ezért nem rendez már Jordán Tamás

Idén márciusban bizonytalanná vált Jordán Tamás igazgatói pozíciója a szombathelyi Weöres Sándor Színházban, de végül az illetékes bizottság tagjai 2018. szeptember 30-ig meghosszabbították a mandátumát. Emellett Jordán több darabban is játszik, de úgy érzi, nem akar többé színdarabot rendezni.

“Olyan tehetséges rendezőkkel találkozom, hogy tisztában vagyok azzal, én már nem tudom azt nyújtani a rendezésben, amit kellene. Sikeres darabokat rendeztem, de ma már annyira nem lennének érdekesek. (…) Gazdagabb a fiatalok fantáziája, jobb az asszociációs készségük, és jobban képesek elvonatkoztatni. A társművészetek, a zene, a tánc jóval nagyobb szerepet kap ma már egy újgenerációs darabban, mint a mi hagyományos színházunkban. Amiben viszont azt látom, hogy kevesebbek, az a színészi jelenlét”

– mondta a Blikknek Jordán Tamás, aki korábban sokat tanított, de már csak ritkán oktatja a fiatalokat.

“Nehéz átadni a tudásomat, mert alapve­tően másképp gondolkodnak a ­fiatalok, néha nem is nagyon értik, amit mondok. Ennek ellenére szeretem a tinédzsereket, nem tartom elveszettnek ezt a korosztályt, inkább a szüleiket. Sokszor mondok verseket, gyakran iskolákban is, mert azt gondolom, tudok a nyelvükön beszélni.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik