Szórakozás
Image: 41613269, MobilVers címmel naponta jelentkezõ, verses mûsorfolyamot indít a Magyar Televízó., License: Rights managed, Model Release: No or not aplicable, Property Release: Yes, Credit: smagpictures.com

Nevetségesen olcsón volt Mézga Géza hangja Harkányi Endre

24.hu
24.hu

2017. 05. 20. 19:33

Ma már egyetlen televízió sem tűzi műsorára a hatvanas-hetvenes évek legnépszerűbb magyar rajzfilmjét, a Mézga családot. Hiába a régi nagy siker, már a dollármilliós technológiával készült digitális rajzfilmeké a világ. Pedig a Mézga család sikerének egyik eleme a jó szinkron volt. A szövegeket Romhányi József író, költő, műfordító készítette, és a pletykák szerint az általa szövegben megalkotott karaktereket megszemélyesítő szinkronhangok kiválasztásába is beleszólása volt, pontosan tudta például, hogy a családfő, Géza hangja nem lehet más, mint Harkányi Endre.

“Minket választottak ki, nem mi jelentkeztünk. És mi szívesen mentünk, hiszen akkoriban nagyon keveset kerestünk a színházban. A szinkron- munka kiegészítő kereseti lehetőség volt, de ott is nagyon kevés volt a gázsi. Egy óra alatt felvettünk egy részt, ezért kaptunk 500 forintot, mégis csináltuk, mert nagyon megszerettük! A hangunkat előre vették fel, a karaktereket utána animálták, ez is érdekesség, nem biztos, hogy erről tudnak az olvasók”

– mondta a Borsnak, Harkányi Endre, Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész, azt is elárulta, hogy volt időszak, amikor komoly hátránynak érezte a Mézga családban való szereplést.

“Az igazság az, hogy a sorozat elindulása után bármit játszottam a színházban, mindig Mézga Gézával azonosítottak az emberek. Ez sokszor zavaró volt, de elfogadtam, hogy így alakult. Ebből is érezni lehetett, hogy mennyire népszerű volt a rajzfilm. Alig akadt ember az országban, aki nem nézte.”

Szeretnél személyre szabottan híreket olvasni a mobilodon?
Töltsd le a 24.hu app-ot, és tájékozódj hiteles forrásból megbízhatóan és gyorsan! A 24.hu
vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Take Your Pills
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.