Szórakozás

Minibotrány volt Cannes-ban, a szervezők elnézést kértek

A 70. Cannes-i Filmfesztivál egyik legjobban várt netflixes produkciója volt az Okdzsa (Okja) című dél-koreai film, mely egy misztikus állat és egy kislány barátságáról szól. Bong Joon Ho kalandfilmje Cannes-i Filmfesztivál fődíjáért is versenyben van.

A botrány szele már megcsapta ezt és a másik netflixes filmet is, amikor a zsűri elnöke, Pedro Almodóvar kifakadt, hogy szerinte a mozis élmény pótolhatatlan, és először minden filmet moziban kéne bemutatni, de most sikerült még egy minibotrányt összehozni: a péntek délelőtti vetítésen

egy technikai malőrnek köszönhetően az első hat perc élvezhetetlen volt.

A kritikusok persze azonnal hangosan hőbörögtek, sőt a lábukkal is doboltak – írja a Variety. Vicces módon a hibát megelőzően még tapsviharral fogadták, amikor a Netflix logója megjelent a kivetítőn – ezek szerint ők nem tudnak azonosulni a spanyol rendező aggályaival.

A fesztivál szervezői közleményben vállalták a felelősséget a történtekért, és gyorsan elnézést is kértek. A szervezéssel már a fesztivál elején is volt probléma: valami megfoghatatlan oknál fogva a biztonsági ellenőrzésnél csupán egy ember ellenőrizte a táskák tartalmát, így hamar feltorlódott a sor.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik