Szórakozás

Kern András nagymamaként áll színpadra

Kern András nagymamává vált, csak ősz haj, bot, és egy kistáska kellett hozzá. A Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznek egy regény olvasása közben tetszett meg a figura; annyira, hogy végül színpadra is állították. A Story Extra stábja az öltözőben is ott lehetett, ahol a kamerák előtt változott 93 éves nagymamává a 69 éves színművész.

“Ezt a nagymamát én úgy gondoltam, hogy én ezt szívesen és jól el tudnám játszani. Gondoltam, mér’ ne? Akkori utcanevek, akkori kortünetek, akkori besúgók, akkori beszervezők, akkori szerelmek, akkori ruhafajták. Ez egy értelmiségi történet egy értelmiségi fiúról, akinek az a mániája, hogy ő minél többet akar csajozni és minél inkább itt akarja hagyni gyönyörű szocialista Magyarországunkat és el akar menni Amerikába. Akkori szóval disszidálni akar.

Én elolvastam a Pesti Barokkot, fölhívtam Dés Miályt (az írót – a szerk.) és akkor leültünk beszélgetni, hát először csak arról, nekem hogy tetszett ez a könyv. Aztán később fölmerült, hogy lehetne ebből egy darabot írni. Azt mondta, hogy persze, írjunk” – mondta el Kern, aki tökéletes és megmosolyogtató a szerepben, ahogy kombinéban járkál fel és alá, de a színpadon az első néhány perc után nem egy női ruhába öltözött férfit, hanem valódi nagymamát láthatunk.

Egy kedves, sztorizgatós öregasszonyt a kora nyolcvanas évek egyszerre vidám és melankolikus világában – ahogy ebbe egy kis bepillantást kapunk az alábbi videóban is.

Olvasói sztorik