Szórakozás

Hetek alatt halt bele betegségébe Usztics Mátyás

Hétvégén hatvannyolc éves korában elhunyt Usztics Mátyás színművész, a 2002-ben alapított Nemzeti Kamara Színház alapító-igazgatója, a magyar televíziózás utóbbi évtizedeinek egyik legismertebb alakja.

A Blikk arról ír, hogy Usztics tele volt tervekkel, Amerikába készült, idehaza pedig új színdarabbal akart turnézni. Február végén még jókedvű volt és életerős, de aztán összeomlott az egészsége, és április 29-én elhunyt. A színművész barátja, Pelsőczy László nyilatkozott a lapnak.

“Idén lett volna 50 éves a barátságunk. Tavaly decemberben úgy váltunk el, hogy nekilátunk Mátyás könyvéből, Az árulóból készült színdarab próbáinak. A névnapján, február 24-én felhívtam, megköszöntem neki a napsütést és hogy jégtörő Mátyásként elüldözte a telet. Sokat nevettünk, tervezgettünk, semmi jele nem volt annak, hogy betegség kínozná. Szombat reggel jött a tragikus telefon, hogy Mátyás április 29-én hajnalban meghalt. Döbbenten állok azóta is, csak nézek magam elé, hiszen semmilyen jele nem volt annak, hogy beteg lenne. Imádta munkáját, és bár sokszor elutasították az ötleteit, mindig hitt, szervezett, tervezett. Rengeteg álma volt még”

– mondta Pelsőczy, aki úgy tudja, Usztics Mátyás közel két hónapot töltött kórházban, de nem tudtak segíteni rajta.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik