Szórakozás

Eurovízió 2017: Oroszország visszalépett

Oroszország képviseletében a 27 éves Julija Szamojlova versenyzett volna az idén májusban az ukrán fővárosban, Kijevben megrendezésre kerülő Eurovíziós Dalfesztiválon. Az ukrán titkosszolgálat azonban nem engedi, hogy a kerekesszékes énekesnő induljon a nemzetközi dalversenyen, sőt három évre ki is tiltják az országból.

Szamojlova helyett nem is indul más: Oroszország nem vesz részt az idei Eurovíziós Dalversenyen. Az orosz Channel One televízió közleményét adott ki arról, hogy nem fogja közvetíteni a műsort és a hivatalos EBU sajtóközelmény szerint ez azt jelenti, hogy az oroszok nem fognak részt venni az idei versenyen – írja az eurovision.tv.

Az Eurovíziós Dalfesztivált szervező EBU cikkéből kiderült, hogy két ajánlatot is tettek az oroszoknak: részt vehettek volna a versenyben műholdas közvetítéssel, vagy megváltoztathatták volna indulójukat egy olyanra, aki legálisan beutazhat Ukrajna terülétére. Sajnálatos módon mindkét ajánlatot visszautasították, ami azt jelenti, hogy Oroszország nem vehet részt az idei versenyen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik