Szórakozás

Vagyont érő aranyat talált új tankja tankjában a tankmániás férfi

Nick Mead valóságos megszállottja a katonai relikviáknak, különösen a tankoknak. Az 55 éves brit férfi helmondi farmján egy 150 harcjárműből álló flotta várja azokat, akik szeretnék kipróbálni, hogy milyen érzés vezetni ezeket a gépszörnyeket.

Nick az Az eBay-en talált rá legújabb szerzeményére egy T54/69 típusú harckocsira. Hosszas alkudozás után egy katonai teherautót, és egy Abbot önjáró löveget adott cserébe nagyjából 30 ezer font (kb. 10 millió forint) értékben.

Amikor szerelő barátjával, az 50 éves Todd Chamberlain-el nekiláttak a tank felújításának találtak benne éles lőszereket, így nagyon óvatosak lettek. Amikor arra készültek, hogy kiszereljék a harckocsi üzemanyagtartályát, észrevették, hogy az nem üres, bár egy csöpp gázolaj sincs benne. Féltek, hogy esetleg bombát, vagy más fegyvert találnak, ám ehelyett öt darab, egyenként öt kiló súlyú, tömör aranyrúdra bukkantak.

Egy gyors fejszámolással megállapították, hogy a lelet nagyjából 2 millió fontot (kb. 700 millió forintot) érhet. Nick úgy látta, az aranyrudakból úgysem tudna pénzt csinálni anélkül, hogy kérdéseket tennének fel neki, ezért értesítette a rendőrséget, akik lefoglalták az aranyat és nyomozást indítottak az ügyben.

Nick egy elismervényt kapott az aranyrudakról, amit egy londoni bank széfjében helyezett biztonságba. Azt mondja, ha az aranyrudakat nem is látja többé, legalább megmaradt neki a gyönyörű tankja.

A T54/69-es egyébként az iraki hadseregé volt, és részt vett az 1991-es öbölháborúban, ahol a britek elfogták, majd hazaszállították. Nick szerint az aranyat iraki katonák zsákmányolták, majd rejtették el a harckocsiban, Kuvaitban.

Az ügyben illetékes northamptonshirei rendőrség csak annyit közölt, hogy a folyamatban lévő nyomozásról nem adnak ki információt.

(Képünk illusztráció, egy T54/69 típusú tankot ábrázol. Fotó: iraquimilitary.org)

(The Sun)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik