Szórakozás

Nehéz elrontani, ha egy rakás jó nőt összezárnak az Édenben

Áprilisban indul a Viasat3 új reailityje, az Exek az Édenben, amiben annyi lesz a dráma, hogy a luxushotelben boldogan élő szereplőknek folyamatosan küldik az exeket. Nincs nyeremény, nincs igazi tét (a Viasatos verzióban mondjuk ettől még lehet, majd meglátjuk), csak egzotikus táj, szép lányok, izmos fiúk. A Viasat eddig nem nagyon nyúlt mellé hasonló műsornál, úgyhogy tényleg minőségi trashre számítunk, nagy az elvárás.

Némi viszonyítási alapunk azért van, az MTV-n már 2014 óta fut az Ex on the Beach. Ugyanaz a történet, vérbeli, realityre termett arcok utaznak el hol Mexikóba, hol Portugáliába, hol Görögországba, hol Koh Samui szigetére, Thaiföldre. A miénk Balin lesz, a többi különbséget majd meglátjuk.

Egyelőre annyit tudunk tenni, hogy kivesézzük a brit verziót, ami azért – lássuk be –, a műfaj csúcsa, nekik megy a legjobban. Ha csak az MTV-s sorozataikat nézzük meg, nem nagyon hibáztak.

Ott van például zászlóshajójuk, a Geordie Shore, amiben tényleg mindenki annyira prosztó, amennyire szeretne. Nem játssza meg magát egyik lány se, hogy eredeti a haja vagy a melle, a szexről pedig csak tizedik randi után lehet beszélni, és a fiúknak se ciki, hogy a barnító a legjobb barátjuk a fehérjepor mellett. A valamirevaló Geordie-k nem fogják másnap megbánni, hogy előző este lehánytak az erkélyről, vagy bepisiltek az ágyban (igen, ez megtörtént). És éppen ezért működik (lsd. Pumpedék). A sorozatok pedig átjárhatóak, aki egyszer szerepelt a Geordie Shore-ban, az majdnem biztos, hogy feltűnik egy másik realityban is. Legyen az Ex on the Beach, Ibiza Weekender vagy celebes Big Brother, tök mindegy. Nem félnek attól, hogy elfáradnak az arcok, akinek bejött, és gyakorlatilag életvitelszerűen Geordie-zik, az minek hagyja abba?! Ott van például az MTV nagy találata, Vicky Pattison.

@thebeautybom is everything… THANKYOU for making me look glowy and glam for my double date lastnight! ✨✨

A post shared by Vicky Pattison (@vickypattison) on Feb 25, 2017 at 1:57am PST

Pattison a Geordie Shore-ban kezdte, az Ex On The Beachben folytatta, ahol nem volt gond az exekkel, az előző valóságshow-jából lehetett válogatni, kitermelt párat. Aztán megnyerte a Celeb vagyok, ments ki innen! angol verzióját, és még saját randis-tanácsadós műsort is kapott. De hasonló utat járt be Charlotte Cosby, vagy Gary Beadle.

MTV

Terror tablet csak nem lesz

A Viasatban van minden reményünk, mert tényleg igaz, hogy a britek a trash királyai, igaz, hogy mindig tudnak egyet csavarni a már működő formátumon, de az Ex On The Beach egy kicsit kilóg a sorból. Az ötlet klassz, kipaterolnak egy rakás szép embert a tengerhez, hogy aztán csináljanak, amit akarnak. Senki sem csinál titkot abból, hogy csajozni jött, és a lányok is hamar túllendülnek, ha az aktuális párjuk valaki mást talál. Ez egy ilyen székfoglalós játék, majdnem mindenkinek lesz párja, és csak egy drámázik. Ehhez még hozzájön a nem várt ex, aki megjelenik a társaságban, hogy tönkrevágja az idillt.

Általában tönkre is vágja. Vagy kiderül, hogy még érez valamit a volt szerelme iránt, vagy csak szimplán gonosz, és meg akarja keseríteni az életüket.

MTV

Szóval az alapötlet stimmel, az Ex On The Beach mégsem a legjobb MTV-s produkció, annak ellenére, hogy már a hatodik évad megy. Kevés dráma, sok teaser, színes-szagos képek. A magyar MTV-n 10 perc után már reklám van, és addig általában nem jelenik meg más, mint vibráló, neonos képek a szereplőkről, óriási feliratokkal. Mintha nem várnák ki, hogy kirobbanjon az igazi hiszti a szereplők között. Állandóan ugyanaz a történet, minden rózsaszín, aztán ketten vagy hárman a párok és expárok közül lemennek a partra, ahol várják a terror tablet üzenetét (igen, ez az új levéééél az Éden Hotelből). A fiúk-lányok izgulnak, hogy csak ne ők legyenek a következők, aztán fogják a fejüket, amikor az ő exük mászik ki a vízből. Belemondják a kamerába, hogy szenvednek vagy éppen megtalálták a nagy Ő-t, és ennyi.

Ettől még a Viasat robbanthat, ha nem szúrják el a koncepciót úgy, ahogy a TV2 elbánt az Éden Hotellel, akár jól is járhatunk. Meg amúgy is a castingon múlik minden, hátha rátaláltak 15 Pumped Gabóra.

(Borítókép: MTV)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik