Szórakozás

Fluor az egyik legjobb 30 év alatti szerző

Karácson Tamás, vagyis Fluor is díjat kap március 28-án az Artisjus dalszerzői díjának Junior kategóriájában, amelyben három 30 év alatti szerző munkáját ismerik el.

Elsősorban zeneszerzői munkásságáért kap díjat Kozma Kata, szövegíróiért pedig Karácson Tamás, vagyis Fluor; valamint a pályája elején álló, de már több mint ígéretes Várallyay Petrát is díjazta a zsűri.
Az Artisjus sajtóközleményéből kiderül, hogy Fluor melyik dalát tartja a legsikeresebbnek, és a legkedvesebb, kevésbé sikeres szerzeménynek.
“A nézettséget és a közönség lelkesedését tekintve az Apuveddmeg című dal a legsikeresebb. Amikor írtam, azt gondoltam, hogy ilyen társadalomkritikus és bevállalós, a hip-hophoz nem szokott füleknek túl gyorsan felreppelt dalt biztos, hogy nem fog rotációba tenni a rádió, és nem lesz sláger – aztán ez lett a legnépszerűbb dalunk. (…) Minden korszakomból megvannak a kiemelt kedvenceim, de ha az elmúlt idők dalait nézem, a Red Bull Pilvaker-es Szeptember végén az egyik legnagyobb kedvencem magamtól; vagy ha kis nézettségű, de szerintem jó dalt keresünk, akkor a Szembesávot emelném ki, aminek az üzenete is fontos, hiszen egy dohányzás elleni kampány részeként jött létre, de végül többféle szemszögből mutatja be a függőségeket”
– mondta Fluor, aki az indoklás szerint mások mellett azért kapta meg a díjat, mert összemosta a szlenget a költészettel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik