Szórakozás
brody-janos(430x286).jpg (bródy jános, )

Bródy János bevallotta: az ő nyugdíja nem olyan kevés, mint Demjén Ferencé

24.hu
24.hu

2017. 03. 14. 08:37

Demjén Ferenc a minap csalódottan közölte, hogy habár 40 éven keresztül fizette a járulékokat, a nyugdíja mindössze 48 500 forint. A zenész úgy véli, azért ilyen alacsony ez az összeg, mert az egykori Országos Rendező Irodánál lenyúlták a zenésznyugdíjakat.

Az Interkoncert egykori vezetője, Hegedűs László azonban a Blikknek elmondta, hogy nem pontosan így történt a dolog.

Tisztelem Rózsit, de tévesen fogalmazott. Az ORI és az Interkoncert egyetlen zenészt sem alkalmazott, ennél fogva nyugdíjjárulékot sem vontak le tőlük. A többségük szabad foglalkozású volt, mindenkinek magának kellett volna fizetni a járulékait.

Bródy János, aki 2011-ig az Artisjus Szerzői Jogvédő Iroda elnöke volt kiegészítette még a dolgot és a zenészek védelmére kelt.

Az igaz, hogy az ORI és az Interkoncert nem jelentett munkaviszonyt, de az alkalomszerű alkalmazások után levontak tőlük valamit. Ennek az volt a hátterében, hogy az előző rendszerben volt az úgynevezett ‘kmk’, azaz a közveszélyes munkakerülés, amit az ORI és az Interkoncert igazolásaival ki lehetett védeni. Ahogy közeledtünk a rendszerváltás felé, egyre bizonytalanabbá vált a zenészek helyzete. Akik ebbe beleestek, azok ma bizony súlyos anyagi gondokkal kénytelenek szembesülni, vagy egyszerűen csak fel vannak háborodva

– kezdte a 70 éves zenész a napilapnak, majd saját nyugdíjáról is beszélt.

Tartozom egy vallomással. Én nem tartozom a 40-ezresek körébe, mert az Illés Klub vezetőjeként státuszban voltam a Fővárosi Művelődési Háznál, és ezek szolgálati évnek számítottak a nyugellátásom kiszámításánál.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Fideszes vagyok, mert onnan kapok pénzt

Kommentek

The Cranberries May 9th, 2012 Sound Academy Toronto, Ontario (Photo by Michael Hurcomb/Corbis via Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.