Szórakozás

Szikora Róbert musicalt ír Gábor Zsazsáról

Gábor Zsazsa, a leghíresebb magyar színésznő tavaly decemberben hunyt el 99 éves korában. Szikora Róbert állítása szerint három évtizede készül arra, hogy musicalt írjon Zsazsáról, s a sajnálatos tragédia apropóján bele is kezdett a munkába.

S hogy hogyan jött az ötlet az R-Go frontemberének a musicalhez? Még az 1987-88-as fesztiválgyőzelmek után meghívták Los Angelesbe egy gálára, amelynek keretében átvehetett egy zenei díjat Little Richardtól.

“Az én történetem itt kezdő­dött Zsazsával, amikor is a rocklegenda, Little Richard megjegyezte, hogy az egyetlen magyar ember, akit ismer, az Zsazsa Gabor. Róla akkoriban alig hallottam, de utánanéztem, és igen érdekesnek találtam a személyét. Már akkor megfogalmazódott bennem, hogy írok róla valamit. A musical írását már évekkel ezelőtt elkezdtem, bár Geszti Péter kicsit megijesztett az engedélyekkel kapcsolatban, hiszen, amikor ő dolgozta fel a Pál utcai fiúk című darabot, Molnár Ferenc jogutódjaitól kellett engedélyt kérni. Én még Zsazsa életében elkezdtem írni róla a musicalem, nem kért fel senki erre, engedélyt sem kértem hozzá. (…) A Nemzeti Kulturális Alaptól némi pályázati pénzt is kaptam a musicalíráshoz”

– mondta a Borsnak Szikora, aki már azt is tudja, hogy kit szeretne felkérni Zsazsa szerepére.

“Az X-Faktorban 2014-ben az én mentoráltam nyert, Tóth Andi, akivel tartom a kapcsolatot, szeretem őt. Igen, azt szeretném, ha ő lenne Zsazsa a musicalemben, de tudomásul kell vennem, jelenleg még az RTL-es szerződés köti, van menedzsere. Elfogadtam, hogy mások intézik a dolgait, bár – tudtommal – csak pár hónap van hátra a szerződéséből.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik