Szórakozás

Edvin Marton: A diktátorság nézőpont kérdése

A hegedűművész még tavaly nyáron kapott meghívást Észak-Koreába, ahol a 2011-ben elhunyt vezető, Kim Dzsong II emlékére rendeztek fesztivált. Edvin Marton bátran tett eleget a felkérésnek és habár felesége aggódott érte a helyszín miatt, a művész jól érezte magát. Igaz, már az országba való belépéskor elvették a telefonját.

Körülbelül másfél hete jöttem haza, csak pozitív tapasztalataim voltak. A feleségem nagyon féltett, nyugtatgattam, nem kell, felesleges. Tizenketten voltunk fellépők, mindenki máshonnan érkezett. Mindannyian kaptunk tolmácsot, luxusszállodában szállásoltak el bennünket, ahol még a CNN is ment. A telefonjainkat azonban elvették, internet nem volt, fotózni nem lehetett. Egy műkorcsolyacsarnokban léptünk fel. Elképesztő színvonalas fesztivál volt, tizenkét fogásos vacsorával és biztonsági szolgálattal

– mesélte a Borsnak Marton, aki még a helyi rendszert is próbálta jobb színben feltüntetni.

Szimpatikusak voltak, gyönyörű épületeket építenek, persze másfajta rendszer van ott, mint itthon, de nem diktátorok. Vannak problémáik, de erről nem tehetnek. Barátságosak és vendégszeretőek. Igaz, nem működik az ember telefonja, nincs internet, wifi. A diktátorság nézőpont kérdése. Máshogy működnek, de nincs ezzel semmi baj!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik