Szórakozás

Ijesztően egyszerű lesz a csajozás-pasizás a jövőben

Úgy vadászhatunk a szinglikre, mint a pokémonokra.

Bizonyára sokan hallottak már olyan társkereső rendezvényről, amelyen ki-ki színkódokkal jelzi, hogy egyedülálló vagy hogy szívesen összejönne valakivel. Most akkor gondoljunk bele, hogy a jövőben ez nemcsak egy-egy bulin működhet így: elég lehet kilépni az utcára vagy beülni egy kávéra, és pikk-pakk találhatunk kapcsolatra (vagy csak kalandra) vágyó szingliket.

És a legdurvább, hogy ezt nem valami holdkóros mondta egy trolin üvöltözve, hanem Sean Rad, a Tinder egyik alapítója és vezérigazgatója.

Egy kaliforniai konferencián Rad kifejtette, hogy a társkeresés alapjaiban megváltozhat, ha a meglevő applikációkat ötvözik azzal a technológiával, amit például a Pokémon Go-nál is használnak. Amely ugye digitális képekkel egészíti ki azt, amit a valóságban – mondjuk az utcán sétálva – látunk.

Igen, a kiterjesztett valóság (augmented reality) és a mesterséges intelligencia jön a képbe.

És ha valóban úgy lesz, ahogy a Tinder-főnök mondja, akkor hamarosan elég lesz egy vadidegen ember felé tartanunk az okostelefonunkat, és az kijelzi, hogy az illető épp keres-e párt vagy sem.

Rad tudja, hogy esetleg „kicsit ijesztő”, amit a társkeresés jövőjéről mond,

de simán elképzelhető, hogy a közeljövőben nem lesz szükség bulikba járni és szemezni a kiszemelt féllel, hanem elég lesz csak megkérdezni a telefon digitális asszisztensét a lehetőségekről, aki erre elmondja, hogy az utcában van két-három potenciális jelölt is, és másodperceken belül indulhat a randiszervezés.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik