Szórakozás

Stohl András: Bizonyítani akartam, hogy nem kurvultam el

A színész az Alexandra Pódiumon, Jordán Tamás vendége volt a Hányadik? című esti beszélgetés során, ahol végül könnyezve beszélt egykori mentorával való kapcsolatáról – írja a Blikk.

Zsámbéki Gábor még a főiskoláról szerződtette a pályakezdő Stohl Andrást a Katona József Színházba 1990-ben, ám 2001-ben kirúgta, amiért nem volt hajlandó felmondani az RTL Klubnál.

Zsámbékiban akkor pattant el valami, amikor azt magyaráztam, hogy 150 ezer forint csak a házra felvett kölcsön havi törlesztője, és a Katonában nincs ennyi a fizetésem. Úgy üvöltött velem, mint apa a rossz gyerekével. Ott én minden voltam. Azt mondta, kívül-belül rothadok

– mesélte Stohl, aki elmondása szerint az ezt követő 12 évben azért küzdött a színpadon, hogy bizonyíthasson mentorának.

Eltanácsolásomat követően minden premierrel azt akartam bizonyítani, hogy a Zsámbékinak nem volt igaza abban, hogy el fogok kurvulni, és nem leszek jó színész.

2013 tavaszán aztán megtört a jég. Stohl a Nemzeti Színház társulatának tagjaként az Úri muriban játszotta Csörgheő Csuli szerepét, aminek utolsó próbáját Zsámbéki is látta, ezt követően pedig SMS-t írt tanítványának.

Azt írta: ‘Itt voltam, láttalak. Nagyon veszélyes Csulit csinálsz. Gratulálok!’

– emlékezett vissza a könnyeit törölgetve Stohl.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik