Szórakozás

Meryl Streep még jobban bepörgött, kicsit sírt és kiabált is

Úgy látszik, a Golden Globe csak bemelegítés volt, az egyik legtöbet díjazott (mások szerint legtúlértékeltebb) színésznő még hevesebb beszédet mondott szombaton egy fontos emberi jogi gálán, ahol többek közt az ő tevékenységét is díjazták. Meryl Streep kicsit el is sírta magát, majd elénekelte Emma Lazarus költeményét, mely a New York-i Szabadság-szobor talpazatán olvasható.
A színésznő beszélt arról is, milyen nagy hatással voltak rá tanárai, főként Paul Grossman, a zenetanár, aki hatodikban és hetedikben tanította az osztályukat, és aki elvitte őket a Szabadság-szoborhoz.

Arra nem emlékszem, mit csináltam kedden, de erre igen

– utalt a versre, mely a talpazaton olvasható.

Ott állt az egész osztály ezelőtt a csodálatos nő előtt és Emma Lazarus versét énekeltük.

Ekkor Streep kicsit megállt, majd elkezdte énekelni a költeményt. Ezután vörös szemmel folytatta beszédét, melyben utalt rá, hogy Trump szerint ő a legtúlértékeltebb színésznő, de inkább főleg arról beszélt, milyen fontos a szabadság, milyen fontosak az LGBTQ jogok, és néhányszor még belerúgott a homo- és szabadságfób elnökbe.

A beszédét azzal zárta, hogy “ha azt hiszitek, az emberek akkor lesznek dühösek, ha el akarják venni a fegyverüket, nézzétek meg, mi lesz, ha a boldogságukat akarják elvenni!”. (Itt az amerikai alkotmányra utalt, mely szerint a boldogság keresése minden ember alapvető joga.) Természetesen szinte őrjöngő lelkesedéssel tapsolták meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik