Szórakozás

Schobert Norbi: Megbuktam kémiából!

Mint megírtuk, Schobert Norbi vegyészkedni próbált, de ordasat koppant. A fitneszguru a következő posztot tette ki Facebook-oldalára:

“C17H21NO4 ez a kokain vegyjele. C12H22O11 ez pedig a répacukoré. Érdekes nem? Patkánykísérletekben a cukor az egyedek 80%-a esetében addiktív volt, míg a kokain csak a 20% esetében. Elgondolkodtató.”

Az azóta már leszedett bejegyzést gyorsan megtámadták Norbi követői: nem csak azt kérdezték meg tőle, hogy akkor most szerinte a cukor veszélyesebb, mint a kokain; illetve figyelmeztették, hogy bizony a kémia úgy működik, hogy egy kis eltérés hatalmas különbséget eredményezhet (hidrogénperoxid H2O2, míg a víz H2O, mégis mekkora különbség!).

Azóta Schobert Norbi is rájött arra, hogy valami nincs rendben. Hétfőn délután egy Facebookos videóban adott magyarázatot a posztra.

“Megbuktam kémiából”

– kezdte, majd elmagyarázta, hogy azért nevezte vegyjelnek a kokain szerkezetét, mert a Google kereső automatikus kiegészítése hibásan működött.

Norbi végül előhúzott egy külföldi kutatást is, amely állítólag azt igazolja, hogy a kokain hasonló hatást vált ki az agyban, mint a finomított cukor.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik