Szórakozás

Demcsák Zsuzsa kikéri magának az új rákellenes reklámot

A Magyar Rákellenes Liga új figyelemfelhívó kisfilmjén pörögnek az emberek, melyben egy vádlott ítélethirdetését láthatjuk. A reklám első mondata a bírónő szájából hangzik el: “Vádlott, álljon fel! Az ítélet rák”. A bírónő a vádlott kérdésére elmondja, nem sportolt, egészségtelenül élt, ezért lett rákos. Ahogy az várható volt, a videó sokakban ellenérzést, felháborodást váltott ki, ahogy az most kiderült, Demcsák Zsuzsában is.

A kampány kapcsán volt vendég a ma reggeli Mokkában Dr. Bittner Nóra, a Magyar Rákellenes Liga elnöke, és Pálfi Norbert reklámszakember. A műsorvezető a rövid videó levetítése után nem is próbálta leplezni, hogy felháborítónak tartja a videót, és azonnal nekiszegezte a kérdést a liga elnökének, hogy mégis ki fogadta el, hogy ez a reklám lemenjen.

Dr. Bittner Nóra onkológus készségesen felelt Demcsák kérdéseire, Pálfi Norbert pedig, aki először is nyugalomra intette a műsorvezetőt, úgy nyilatkozott, reklámnak nem nevezné ezt az “eléggé meredek” dolgot. A reklámszakember szerint a videóban elhangzó állítások egyszerűen nem igazak, vagy legalábbis nincs bizonyítva a valóságtartalmuk, és

ezt már egy szövegíró gyakornoknak is illik tudnia.

Demcsák már a beszélgetés közben sem maradt objektív, most pedig Facebookon fejezte ki ismételten felháborodását. Dr. Bittner Nóra kiemelte,

nem bánták meg ezt a kampányt, és hangsúlyozta, a Rákellenes Liga a nemzetközi irányelveket követi, melyek jelenleg az egyén és a társadalmi felelősséget hangsúlyozzák.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik