Szórakozás

Budapestről harcol Trump ellen Jennifer Lawrence

Donald Trump beiktatásának másnapján hatalmas diszkrimináció-ellenes tüntetés zajlik Washingtonban Women’s March, azaz a Nők Menete néven. A megmozduláson százezrek jelezték részvételüket a Facebookon, köztük olyan népszerű művészek, mint Scarlett Johansson, Cher, Julianna Moore és Patricia Arquette.

Az éppen Budapesten forgató Jennifer Lawrence is támogatja a rendezvényt, innen üzent a résztvevőknek a Facebookon.

“Bárcsak ott lehetnék, de a gondolataim és teljes támogatásom azokkal van, akik ma menetelnek. Ne adjuk meg a kormányzatnak az esélyt, hogy olyan szörnyű dolgokat tegyen, mint amilyeneket akar. Az LMBT és környezettel kapcsolatos információkat már eltávolították a Fehér Ház honlapjáról. Küzdelem az egyenlőségért, küzdelem azért, hogy a nőknek kontrolljuk legyen a testük felett. Köszönjük mindazoknak, akik részt vesznek az akcióban! Utóirat: Donalt Tramp, rossz táncos vagy”

– írta Lawrence.

A Women’s March résztvevői közül sokan cicafüleket viselnek, utalva a Donald Trumptól kiszivárgott botrányos kijelentésre. Trump egy magánbeszélgetés során azt mondta, szerinte ismertsége feljogosítja arra, hogy nőket zaklasson. „Ragadd meg őket a puncijuknál” – mondta. Az angol nyelvben a „pussy” szót a macskára és a női nemi szervre is alkalmazzák, ez magyarázza a cicafüleket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik