Szórakozás

A Dal: Megvannak az első továbbjutók

Tatár Csilla tartotta a szavát, és valóban új frizurával, de legalábbis vörösebb árnyalatú hajjal, egy látványos piros ruhában lépett színpadra Harsányi Levente oldalán A Dal idei első adásában, ahová a Caramellel beújító zsűrit a plafonról lógatták be a műsor elején – mondjuk cserébe a közösségi oldalra már nem is jutott túl sok energia.

Fotó: TMC
Fotó: TMC

Elsőként Henderson Dávid érkezett White Shadows című dalával, és zavaróan sok villogó fényeffekttel. A zsűri azonban nemigen talált kivetnivalót, így a közönség szavazatával együtt 37 pontot kapott az énekes. A Leander Kills Élet című dalában a szakmai tudást dicsérték az ítészek, a rockcsapat így 40 ponttal távozhatott. A rettentően izguló Calidora produkciójára rá is nyomta bélyegét az izgalom, Glory című dalára így csak 30 pontot kapott. A The Wings Caramel szerint hamis volt és sokszor tévesztettek is; a Mint a hurrikán így 32 pontot ért meg a zsűri és a közönség együttes értékelése szerint.

A Rising Starban megismert Singh Vikinek Zséda szerint mindenképp itt a helye a műsorban, Caramel viszont belekötött kicsit a nem túl bonyolult dalszövegbe. A Rain előadója így 39 pontot kapott. Az egykori x-faktoros fiúegyüttes, a Spoon 21 Deák című dalának szövege kritikán aluli – mármint szerintünk mindenképp, de a zsűritagok is rácsodálkoztak kicsit az összefüggéstelen, helyenként konkrétan kínosan amatőr próbálkozásra. Érthetetlen ugyan, de 39 pont.

Fotó: MTVA
Leander Kills  Fotó: MTVA

Kis reklám után jött is Csondor Kata és a Create. A dal és előadója kapott hideget-meleget, végül 32 ponttal távozhatott a színpadról a szinkronhangként és karácsonyi dala kapcsán ismert énekesnő. A már korábban is próbálkozó Benji Karcok című dalával érkezett, amivel kicsit sem győzte meg Both Miklóst, aki hosszasan ekézte a nyelvtani hibáktól hemzsegő dalszöveget. 36 pont.

A Rocktenors és az Ősz sem nyűgözte le a zsűrit; a dal elejét Zséda és Caramel is unalmasnak találták, végül 33 pontot zsebelhettek be a produkcióért. Oláh Gergő és a Molnár Tibivé változott Trap kapitány csapata, a Roma Soul zárta a fellépők sorát. Nagyon színes háttérrel feldobott Nyitva a ház című produkciójuk nagyon bejött az ítészeknek, 40 ponttal jutalmazták az előadást.

A pontszámok alapján a Leander Kills, a Roma Soul, Henderson Dávid, Singh Viki és a Spoon 21 jutott tovább, vigaszágon pedig Benji került be a középdöntőbe. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik