Szórakozás

Tóth Gabi megsértette a felvidéki magyarokat

A jelenleg alkotói szabadságon lévő énekesnő decemberben, a Cometen mutatkozott be vadonatúj formációjával, a Totovával, amivel új stílus és külső is jött. Ezzel nevezett be a hétvégén induló A Dalba is, most azonban elég sok kritikát kapott miatta.

Tóth Gabit több felvidéki lap is kérdőre vonta a Totova név miatt, az ottani magyarok számára ugyanis ez sértő elnevezés. Az énekesnő közösségi oldalán magyarázkodott, és kihangsúlyozta, senkit nem állt szándékában megbántani.

Most egy új zenei projektet készítek alkotótársaimmal, ehhez választottunk egy fantázia nevet. Ettől én még továbbra is Tóth Gabi vagyok. A névválasztásnak nincs köze semmilyen politikai tevékenységhez, nem kívánja befolyásolni senkinek a nézeteit és semmiképpen sem támogat olyan törekvéseket melyek azt célozzák, hogy bárkit akarata ellenére kényszerítsenek bármire

– írta Gabi, aki azt is elmondta, miért a Totova név mellett döntöttek.

Ez a név csupán játék a szavakkal, mely egy – mindig is így gondoltam – félreértésből született, de az évek folyamán hozzám nőtt. Szeretném ha senki sem látna bele többet annál, ami. Ez a név ártalmatlan. Nem akar senkit sem bántani. A nevek nem bántanak másokat. Az emberek bántanak másokat. Nekem pedig sohasem állt szándékomban ez. Természetesen a legkevésbé sem akartam bárkit is megmegsérteni. Bármilyen bántó szádékosságot keresni ebben a névben, vagy politikai párhazamot vonni, indokolatlan és felesleges.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik