Szórakozás

Súlyosan ittas állapotban ült a volán mögé Gesztesi Károly

A színész tavaly szeptemberben még ígérgette, hogy önkéntes alkohol elvonásban van, de nem kellett sok idő, hogy kiderüljön, ez csak a kirakatnak szól. Gesztesi Károly november elején autóbalesetet szenvedett. Járművével egy járdaszigetnek hajtott, a szemtanúk elmondása szerint pedig nagyon részeg volt a színész.

Gesztesi eleinte tagadta a sajtóban, hogy ivott volna, később azt állította, hogy 93 napnyi megvonás után csupán két pohár viszkit ivott, mielőtt volán mögé ült. A vizsgálat azonban kiderítette, hogy több lehetett annál, hiszen a vér­alkoholszintje meghaladta a 2,5 ezreléket.

Az ítélet szerint Gesztesinek négyszázezer forintos büntetést kell befizetnie és két évre bevonták a “B” kategóriás jogosítványát, azaz motort például továbbra is vezethet.

Korrekt és méltányos az ítélet. Gesztesi Károly 1981 óta ve­zet, soha, egy szabálysértést sem követett el, beleállt ebbe a történetbe, nem menekült el a helyszínről, részletesen beismert mindent. Sőt a közérdekű munkát is vállalta volna, pedig ezt az ügyészség nem kérte. Ráadá­sul ‘csak’ kategóriakorlátozást kapott, B kategóriára. Az is az előnye ennek, hogy így nem kell majd utánképzésen részt vennie, ha lejár a kétéves eltiltás

– mondta el a Borsnak a színész ügyvédje, dr. Borbély Zoltán.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik