Szórakozás

Az Ikea arra kéri az embereket, ne próbáljanak az áruházaikban éjszakázni

Sokan megpróbálták utánozni azt a két belga tinit, akik arról töltöttek fel videót, hogy elbújtak egy Ikea-áruházban, és zárás után a kiállított ágyakon aludtak.

Az Ikea arra figyelmeztette az embereket, hogy ne próbálkozzanak azzal, hogy zárás után az áruházakban éjszakáznak, mert ez törvénybe ütközhet. Az áruházlánc szóvivője azt mondta: ezt a kérdést komolyan veszik, és nem tudják garantálni az áruházakban alvók biztonságát.

Az elmúlt időszakban mintegy tíz ilyen incidens történt világszerte az Ikea-áruházakban. Augusztusban két tizenéves arról töltött fel videót a Youtube-ra, hogy az egyik belgiumi áruházban kiállított ruhásszekrényekben elrejtőztek, majd zárás után előjöttek, az ott lévő ágyakon aludtak, majd nyitás után elhagyták az áruházat anélkül, hogy lebuktak volna.

Legutóbb egy svédországi Ikeában két 14 éves lány próbálkozott hasonlóval, őket viszont elkapták. Mivel gyerekekről van szó, a hatóságoknak nem szóltak, de a szüleikkel elbeszélgettek.

Reméljük, hogy ez a trend abbamarad. Nem értjük, mi ebben a mókás

– mondta egy másik Ikea-szóvivő.

Két éve Ausztráliában maga az Ikea biztatta az embereket, hogy aludjanak az áruházaikban. Akkor az Airbnb-vel futott egy közös kampányuk, amelynek részeként a boltok is megjelentek a közösségi szállásmegosztó portálon. (The Guardian)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik