Szórakozás

A magyar államfő dönthet az x-faktoros Dmitrij sorsáról

A ­2016-os ­X-Faktor harmadik helyezettje, a háború elől menekült ukrán származású Gorbunov Dmitrij szeretne hivatalosan is a magyarokhoz tartozni, ezért elhatározta, hogy belevág a honosítási eljárásba, amely az állampolgárságot biztosítja számára.

“Három éve élek Magyarországon, de elvileg nyolc év kell ahhoz, hogy állampolgárságot kaphassak. A nagyapám, a nagynéném és néhány unokatestvérem azonban már megkapták, és remélem, ez is elősegíti majd, hogy gyorsabban lefolytassuk az eljárást. A szüleim és a testvérem nagyon hiányoznak, de a barátaim és a családom egy része már itt él, és ezért szeretnék én is hivatalosan is ide tartozni. Őszintén szólva félek is hazamenni Odesszába, hiszen bármikor besorozhatnának katonának”

– mondta a Blikknek Dmitrij.

A lap által megkérdezett szakértő szerint az X-Faktor felfedezettjének muszáj lesz kivárnia a nyolc évet, hacsak nem alapít családot, vagy tesz egy alkotmányjogi vizsgát. Utóbbinál azonban a köztársasági elnök jóváhagyása szükséges ahhoz, hogy valaki megkaphassa az állampolgárságot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik