Szórakozás

Legbelül mindannyian rossz irányba haladó mozgólépcsővel küzdő patkányok vagyunk

Ki gondolta volna, hogy az emberi lét fájó reménytelenségét a legpontosabban egy New York-i metró aluljáróba igyekvő patkány fogja nekünk bemutatni, ráadásul mindössze szűk egy héttel karácsony előtt.

A hiábavaló küzdelemről szóló felvételt tegnap készítette el egy Samstagram nevű Youtube-felhasználó, akinek a videóját rövid idő alatt felkapta az internet, maga a Time is írt róla egy rövid posztot. A képsorokon először akár nevetni is lehetne, ám ha kicsit jobban belegondolunk, ennél megrendítőbb, komoly filozófiai mélységekbe menő videót talán még nem is termelt ki a világháló.

Legbelül mindannyian rossz irányba haladó mozgólépcsővel küzdő patkányok vagyunk 1
Reménytelenség!

A New York-i patkány szívszorító tragédiája abban rejlik, hogy a lépcső, amelyet ő ismer, mindkét irányba használható. Ha elindulunk rajta lefelé, akkor lejutunk, ha felfelé, akkor feljutunk. A mozgólépcső ezzel szemben maga a csalás, az ámítás, és az átverés, hiszen úgy jutunk fel, vagy éppen le, hogy csak állunk rajta. Az egészben a legszörnyűbb, hogy a patkány nem tud különbséget tenni a lépcső és a mozgólépcső között, így nem marad más neki, mint a folyamatos reménykedés, hogy a következő fok után lejjebb jut majd.

Nos, nem, sajnos nem jut lejjebb.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik