Szórakozás

X-Faktor: Megvan a 2016-os győztes

A nyári válogatóktól hosszú út vezetett a szombat esti fináléig, de végre eldőlt, hogy ki a 2016-os X-Faktor legjobbja, ki az év hangja.

A tehetségkutató utolsó showját a 12 döntős egy közös dallal nyitotta meg, utánuk pedig a műsorvezető, Istenes Bence is megjelent egy nagy belépővel. Roberto hátán érkezett, – aki egy ló – majd a tánckarba beolvadva ismét megcsillogtatta “tánctudását”. A mentorok bevonulása után még egy különdíjat is átadtak: a tehetségkutató szponzora egy évre elegendő cipővel ajándékozta meg a legstílusosabbnak ítélt énekest, aki nem más lett, mint Vincze Alíz Liza.

A sok felvezető és az első reklámblokk után végre elkezdődött a verseny. Az első körben a döntősök azokat a dalokat adták elő újra, amivel a castingon továbbjutottak. Elsőként Gorbunov Dmitrij lépett színpadra. Gáspár Laci elvárta volna, hogy egy kicsit jobb legyen, hiszen az elmúlt hetekben volt ideje építkezni.

Őt Mata Ricsi követte, de nagy csalódást okozott a mentoroknak. ByeAlex elmondta, hogy a kedvence volt a válogatókon, de elfogyott a verseny alatt. Gáspár Laci pedig mérgében azt kiabálta, hogy nem lehet akkorát hibázni, mint amilyet a 15 éves srác csinált.

Laci ezután sem nyugodhatott meg, hiszen Opitz Barbara is hamisan énekelt. A mentorok nem értették, hogy mi történik. Puskás Peti szerint az lehetett a baj, hogy a döntősök még túl fiatalok és elfáradtak az elmúlt hetekben. A letolás után a sonkádi lány elsírta magát, majd elárulta, hogy beteg, ezért nem tudta hozni az elvárt szintet.

A második körben az énekesek a mentorukkal duetteztek. Dmitrij a The Biebers slégeréhez csatlakozott, de nem volt túl átütő a produkció.

Opitz Barbi a Jöjj még című Tóth Gabi dalt énekelte. Mentora végig látványosan bíztatta. Az énekesnő már sok mindenkivel duettezett, de elmondása szerint csak a nővérével, Verával volt hasonlóan bensőséges a közös munka.

Mata Ricsi is megérkezett a duettre. Puskás Peti Léggömb című dalát adták elő mentorával. Gáspár Laci és ByeAlex állva tapsolt nekik.

A második kör végén aztán lezárták a szavazást és kihirdették a harmadik helyezettet.

A bronzérmes az ukrán Gorbunov Dmitrij lett.

Puskás Peti mentoráltja egyáltalán nem volt csalódott az eredménytől. Elmondta, hogy ő már azzal nyert, hogy bekerült a versenybe, majd elegánsan és a tőle megszokott lazasággal és bohósággal így búcsúzott:

Hát jól szórakoztunk, nem?

A szavazást ezután újraindították, a nézők már csak Opitz Barbi és Mata Ricsi produkcióját értékelhették. Az elmúlt hetekben egyik fiatalnak sem kellett párbajoznia, a harmadik körben azonban ezeket a dalokat adhatták elő. Puskás Peti mentoráltjának sikerült hamis hangok nélkül elénekelnie egy szerelmes számot, de Tóth Gabi 16 éves versenyzője sem okozott ezúttal csalódást.

Az utolsó fordulóban az idei X-Faktor két legjobbja ugyanazt a dalt énekelte el: mégpedig a Csillanj fel című győztes dalt, amelyet többek között az egykori tehetségkutatós Szabó Ádám írt. Ricsi a mentorok legnagyobb bánatára elrontotta a szöveget, de Gáspár Laci biztosatotta arról, hogy a verseny után támogatni fogja. Barbiért azonban odaáig voltak, még Puskás Peti is úgy gondolta, ő érdemli a győzelmet.

Extra produkcióként az X-Faktor legutóbbi győztese, Tóth Andi énekelte el legújabb dalát, aminek a végén befeküdt egy fekete löttyel töltött kádba, hófehér ruhájában.

Jött aztán a nagy bejelntés is:

2017-ben újra lesz X-Faktor, amire már jövő héttől lehet jelentkezni.

Az estét egy újabb közös produkció zárta. A 12 fős mezőny utoljára állt együtt színpadra, hogy előadják Geszti Péter és Tóth Gabi dalát. Ezt követően már tényleg csak az eredményhirdetés maradt hátra. A papírforma pedig bejött: zsinórban harmadszor, ismét egy lány nyerte az RTL Klub tehetségkutatóját.

Az X-Faktor 2016-os győztese: Opitz Barbara lett.

Fotó: Berecz Valter/24.hu
Fotó: Berecz Valter/24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik