Szórakozás

Schobert Norbi már megint hülyeséget mondott a szakértő szerint

Eljött a nagy nap, mert Norbi megfelezte a krumpliban a szénhidrátot, és ez nem vicc!

– kezdte Schobert Norbi a közösségi oldalára feltöltött videóban legújabb termékpromóját.

A fitneszguru csodálatos módon feltalálta a fogyókúrás burgonyát, ám a Bors által megkérdezett élelmiszer-biztonsági szakember szerint ez nem lehetséges.

Elképzelésem sincs, hogy lehet csökkenteni a krumpli szénhidráttartalmát, hiszen tiszta szénhidrát ez az élelmiszer, a keményítőtartalmát nem lehet csökkenteni. Azt sejtem, hogy Norbi félbevágott egy krumplit, és ezzel kész is volt a szénhidrátfelezés. A krumpli mellé kevert egyéb összetevőket, és máris felére csökkent a szénhidráttartalom. Meglehetősen aggályos ezt a ter­méket úgy reklámozni, ahogy Norbi teszi

– mondta el Dömölki Lívia.

Ezt követően az Update táplálkozástudományi szakértője, Farkas Nóra igyekezett javítani Norbi kijelentésén és elmagyarázta, hogy hogyan sikerült a felére csökkenteni a szóban forgó termék szénhidráttartalmát.

Nem a krumpli szénhidráttartalmát, hanem az Update burgonyapüréporét csökkentettük a piacon található többi burgonyapüréporhoz képest. A hagyományos püréporokban 99 százalék burgonya és egy százalék egyéb adalékanyag található, a mi termékünk ennek a felét tartalmazza burgonyából, a másik felét növényi rostokkal pótoltuk.

Nem ez az első eset, hogy egy szakember népbutításnak tartja a fitneszguru által elmondottakat, Norbi azonban ahogy mindig, most is magyarázattal szolgált. A Dumaszínház egyik Roast előadásában, Kiss Ádám egyik szuper poénja a “Norbi megfelezte a krumpliban a szénhidrátot…”, ő csak idézett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik