Szórakozás

Ez a fiatal fiú Varnus Xavér zenei utódja

Varnus Xavér (Varnus Xavér)
Varnus Xavér (Varnus Xavér)

Varnus Xavér orgonaművész éveken át kereste azt a fiatal tehetséget, aki egy napon folytatni tudja majd az általa képviselt zenei stílust.

“Többen állították magukról, hogy az én követőim, de legtöbbjük úgy játszott, mintha az Irigy Hónaljmirgy parodizálná a koncertjeimet. Fél évvel ezelőtt, egy hajnali órán, véletlenszerűen bukkantam rá az interneten Bärnkopf Balázs orgonajátékára. Mind előadói stílusában, mind pedig kinézetében kísérteties volt a hasonlóság 18 éves kori önmagammal. Még aznap hajnalban írtam neki”

– mondta a Magyarországot idén végleg elhagyó Xavér, aki azóta többször muzsikált együtt Balázzsal, sőt zenetörténelmet is írtak, hiszen olyan koncerteket adtak, amelyeken egyszerre két orgona szólt.

“Mint ahogy úszni is csak a vízben lehet megtanulni, színész, muzsikus is csak a színpadon, a nagyérdemű közönség előtt szerezhet gyakorlatot. A legtöbb fiatal muzsikus azért nem kap koncertet, mert nem ismeri a közönség, és azért nem ismeri a közönség, mert nem kap koncertet. Ezen segítek úgy, hogy Balázsnak bemutatkozási lehetőséget biztosítok sokmilliós európai közönségem előtt. Balázst minden tekintetben zenei utódomnak tekintem”

– tette hozzá az orgonaművész, aki hamarosan egy különleges koncerten lép majd fel Balázzsal és a világhírű Rhoda Scottal december 19-én este a Papp László Budapest Sportarénában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik