Szórakozás

Britney Spears 35 éves lett: ezt adta a világnak

Britney Spears (Britney Spears)
Britney Spears (Britney Spears)

Britney Spears ma, december 2-án töltötte be a 35. életévét.

Korunk legnagyobb popkulturális ikonja, a világ egyik legmegosztóbb énekesnője, a nagy visszatérő az elmúlt évtizedekben copfos, rakott szoknyás kislányból csodálatos felnőtt nővé érett.

Gondolná, hogy már 17 év eltelt azóta, hogy Britney Spears berobbant a köztudatba? Van néhány dolog vele kapcsolatban, amit csakis az elvakult rajongók érthetnek, de a laikusok számára is megpróbáljuk összegezni, hogy mit adott a világnak.

Barna is volt

1999-ban jelent meg a Hit Me Baby One More Time. Az akkor még 17 éves Britney nevét ennek a számnak köszönhetően ismerte meg a világ. De miért kapott lehetőséget a kitörésre? 1998-ban lemezkiadó cégek nagykutyái előtt lépett fel Szingapúrban, hogy támogatást nyerjen megjelenésre váró első albumához. Az alábbi felvételen még barna hajjal, de jól felépített előadással kampányolt magának. Mint utóbb kiderült, nagy sikerrel: első albuma az eddig a legsikeresebb tizenéves előadótól kiadott lemez lett.


Beégett az emberek tudatába, milliók másolták

Britneyt már első éveiben a mainstream zene egyik meghatározó alakjaként ismerték. Kislányos, ám szexi imidzse és jellegzetes szőke frizurája gyorsan beégett az emberek tudatába. Első két albumát popikonként adta ki, melyek eladási rekordokat döntöttek meg, míg slágerei világszerte első helyezettek lettek. Teltházas turnékat nyomott, vagyonokat keresett, s a kislányok olyanok akartak lenni, mint ő. Mintaként állt az iskolások előtt, öltözködését, hajviseletét és viselkedését milliók másolták.

Gyámság alá került, és kopaszra borotválta magát

2001-ben kiadta Britney című harmadik albumát, majd főszerepet kapott az Álmok útján című filmben. Negyedik nagylemeze 2003-ban jelent meg In the Zone címmel, és olyan slágereket tartalmazott, mint Toxic. Ezt egy gyűjteményalbum követte, melynek kiadása után Britney bejelentette, hogy karrierjét szünetelteti. Az ezt követő időszakban az énekesnő magánéleti botrányaitól, válásától volt hangos a média.

Leborotválta szőke haját, idegösszeomlása volt, borzasztó állapotba került.

Rehabilitációs intézetbe szállították, gyámot kapott, még néhány évvel ezelőtt is gyámság alatt állt. Meglátta a világ, hogy milyen egy tündöklő popcsillag bukása.

A Pop hercegnője 2007-ben kezdett visszatérni. Ötödik lemezének dalai a minimális promóció ellenére rendkívül sikeresek lettek, a legfontosabb talán a Gimme More. Az “It’s Britney bitch” tagadhatatlanul a világtörténelem egyik legfontosabb mondatává nőtte ki magát. Britney aztán kiadta 3 című slágerét, mely harmadikként ért el első helyezést a Billboard Hot 100-on. Szerepelt sorozatokban, filmekben, egyre többször láthattuk.

Playback-királynőnek is koronázhatnánk

Britney Spears állítólag évek óta nem énekelt élőben, ennek okát azonban a mai napig nem tudni. Minden fellépése közül azonban a 2007-es VMA-s volt a legbotrányosabb: nemcsak az idétlen tátogás, hanem a szexinek szánt tekergőzés is inkább siralmas volt, mint élvezhető.

Sokat köszönhet az X-Faktornak

Britney másik igazi visszatérése az X-Faktorhoz köthető. 2012-ben a tehetségkutató zsűritagja lett, ami igencsak vakmerő húzás volt, tekintve hogy botrányai és szeszélyes viselkedése miatt Britney tulajdonképpen még akkor is apja gyámsága alatt állt, olyannyira, hogy magát a szerződést sem az énekesnő, hanem az apuka, Jamie Spears írta alá. A dolog aztán jól sült el: egy újabb generáció szeretett bele az egykori tinisztárba.

És a két gyermekének!

Britney ugyanis anyuka, két gyermek édesanyja. Spears az a típusú anyuka lett, aki folyamatosan a gyerekeivel büszkélkedik. A két 10 év körüli kissrác, Sean és Jaden Federline tényleg nagyon cukik.

Eating cookie dough is the best!!

Britney Spears (@britneyspears) által közzétett fénykép, 2016. Jún 7., 09:39 PDT

35 évesen is elég jó bőrben van

Már korábban is felröppentek pletykák arról, hogy rendszeresen botoxoltat, ezt már nem is tagadhatja tovább, sőt valószínűleg több plasztikai beavatkozást is kipróbált az utóbbi időben. Nem mindig volt a topon, ám egy ideje újra szárnyal a karrierje és a pluszkilókat is sikerült ledobnia. Az arcán pedig nyoma sincsen a depressziós-drogos korszakának, szinte egyetlen egy ránca nincs, pedig már 35 éves!

Íme az egyik legfrissebb Instagram-videója:

Had fun taking over the @MTV snapchat tonight! Make sure to go follow if haven’t yet ✨

Britney Spears (@britneyspears) által közzétett videó, 2016. Nov 18., 23:55 PST

Ajánlott videó

Olvasói sztorik