Szórakozás

X-Faktor: Ismét Tóth Gabi mentoráltjának kellett búcsúznia a versenytől

Az RTL Klub tehetségkutatójának negyedik élő show-jában már csak hat énekes bizonyíthatott, hiszen a múlt héten Ónodi János és Jáger Kinga is kiestek a versenyből. Az előző hetek fordulóihoz képest azonban változott a műsor menete. Mivel már lefeleződött a mezőny, így az énekeseknek az egyéni produkciók után duettben is bizonyítaniuk kellett és egy közös dalt is előadtak. Az adás végén pedig csak egy mentoráltnak ért véget a tehetségkutató.

Na, de vissza a show elejére. A műsor ezúttal is Istenes Bence táncos bevonulásával indult, amit most ráadásul görkorcsolyában ejtett meg néhány rövidnadrágos lány között. Ezután a mentorok is bevonultak és kiderült, hogy az adás tematikája ByeAlex egyik slágerének mondandójára épül: “Még mindig rólad írok dalt”.

Elsőként Gorbunov Dmitrij állt színpadra Britney Spears dalával. Az Ops, I did it again átdolgozása pedig bejött a mentoroknak. ByeAlex úgy érezte múltkor csak likeokat akart gyűjteni az ukrán srác, de most jó volt. Gabinak nagyon tetszett, örült, hogy megint egy komplett videoklipet látott megelevenedni. Gáspár Lacinak most tetszett a legjobban az élő show-k során.

Opitz Barbi úgy érezte nehéz dolga lesz Kovács Kati: Találkozás egy régi szerelemmel című dalával, hiszen sosem volt még szerelmes, ennek ellenére elérte a célját és csinált egy nagy pillanatot. A zsűri állva tapsolt neki, Gabi és Laci még sírtak is. Puskás szerint nem tud hibázni. Alex úgy gondolta a profikat is leénekelte. Gáspár szerint ez az őstehetség.

Fejes Szandrát a mentora, Gáspár Laci gyakorlás helyett elvitte bulizni, hogy lazuljon és felszabadultabb legyen. Sikert is aratott a Goldeneye-jal. Gabi szerint végre megérkezett a színpadra, igazi nagyasszony volt. Puskás Peti szerint pedig telitalálat volt, atombombaként robbant.

Mata Ricsi az egykori fiúcsapat, a VIP slágerével állt ki a mentorok elé, de a Keresem a lánnyal csalódást okozott. Gáspár Laci szerint kezd elfogyni, nagyon bizonytalan volt, többet vár el tőle. ByeAlexnek tetszett a dalválasztás, de mégis unta, majdnem elaludt rajta. Tóth Gabi se élvezte túlságosan, de annyira szereti Ricsit, hogy nem akarta megszidni.

Vincze Aliz Liza sok negatív kritikát kapott Supernem dalára. Puskás Petinek kettős érzései voltak: látta, hogy Liza élvezte az előadást, de nem volt elég átütő számára. ByeAlexnek nem tetszett, szerinte nem volt benne erő és olyan volt, mint egy gyerekmusical. Gáspár Laci nem finomkodott, neki akkor tetszett volna, ha nem lett volna füle, a tiszta hangokat ugyanis nagyon kellett keresnie.

ByeAlex egytlen csapata, a Ham Ko Ham tarolt. Péterfy Bori dalát dolgozták át, a Hajolj bele a hajamba pedig mindenkinek tetszett. Puskás Peti kedvet kapott ahhoz, hogy elmenjen a koncertjükre, annyira jók voltak. Gabi szerint egyenesen most voltak a legjobbak.

Az egyéni dalok után jött egy közös produkció, majd a duettek. A fordulót a verseny két legegyedibb énekese, Puskás Peti és Tóth Gabi tanítványai nyitották. Dmitrij és Liza talpig fehérben cövekeltek le a színpadon, de előadásukkal nem győzték meg a másik két mentort.

Puskás Peti ByeAlexszel is dolgozott együtt, de utóbbi nehezen viselte mentortárs “mérgezett egér” viselkedését. Ő inkább harmóniát szeretett volna, ami a duettett elnézve sikerült is. Gáspár Lacinak is nagyon tetszett, örömzenélésnek nevezte a Ham Ko Ham és Mata Ricsi előadását.

Puskás Peti félt Fejes Szandra és Opitz Barbi duettjétől. Attól tartott, hogy cicaharc lesz a két nagyhangú énekesnő között, de nem így alakult. ByeAlex azonban nem rajongott értük, szerinte külön-külön jobbak, mint együtt. Meglepő módon Laci is egyet értett vele, ő úgy érezte, hogy a lányok túlságosan visszafogták magukat.

Az eredményhirdetéskor már csak négyen örülhettek a biztos továbbjutásnak. Fejes Szandrának harmadszorra, Vincze Aliz Lizának másodszorra kellett párbajoznia. A mentorok hosszú örlődés után sem tudtak dönteni a lányok közül, így a nézői szavazatok döntöttek a sorsukról.

A legkevesebb szavazatot Vincze Aliz Liza kapta a nézőktől, így neki kellett búcsúznia a versenytől.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik