Szórakozás

Kinyírnák az internetes pornót

A The LADbible ismeretlen forrásra hivatkozva azt írja, hogy az Egyesült Királyságban ismét nekimennének az online pornónak, méghozzá úgy, hogy korhatáros szabályozást vezetnének be az ilyan tartalmakat kínáló oldalakra. A világon sok helyen próbálják meg visszaszorítani az erotikus oldalakat, pontosabban azt szeretnék elérni, hogy csak olyanok nézhessenek pornót, akik már elérték a megfelelő kort.

kepernyo%cc%8bfoto-2016-11-21-10-44-27
18-as szűrő a 24.hu-n

Nálunk a 24.hu-n is van olyan lehetőség, hogy egy cikkre 18-as szűrőt teszünk, ekkor az anyag megtekintéséhez az olvasónak arról kell nyilatkoznia, hogy betöltte-e már a szükséges korhatárt. Ekkor a felelősséglabda már nem a tartalomszolgáltató térfelén pattog, hanem a kattintó felhasználóén.

Az The LADbible által említett szabályozás kiterjedne a legnagyobb online pornós szolgáltatókra is, amely azt jelentené, hogy a PornHubnak, az XVIDEOS-nak és a többi népszerű pornóoldalnak is hasonló

18-as figyelmeztetést kellene kitenniük az oldalaikra.

Eddig, ha belegondolunk, logikus, hogy nem volt hasonó korlátozás, hiszen ha valaki beütötte az említett oldalak címét a böngészőjébe, valószínűleg azért tette, mert pornót akart nézni. Az internetes pornóoldalak célja egyértelműen a lehető legnagyobb forgalom elérése, így nyilván eddig ők sem akarták azt, hogy bármilyen felugró kérdéssel eltántorítsanak akárcsak minimális felhasználót is.

Akárhogy is, a mostani szabályozás korhatáros figyelmeztetés kitételére kötelezné az erotikus oldalakat is, amelyeknek alaposan a zsebükbe kéne nyúlni, ha úgy döntenének, figyelmen kívül hagyják a törvényt. A LADbible szerint egy ilyen büntetés több mint 250 ezer fontba fájna, ebbe az összegbe pedig még valószínűleg a legnagyobb pornóstartup, a PornHub is beleremegne.

Az pornóoldalaknak tehát nem lesz más lehetősége, mint bevezetni a korhatárt, amely jócskán visszavetheti a látogatók számát.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik