Szórakozás

Alaposan átváltozott a vörös csillag egy voronyezsi épület csúcsán

Ellepték az orosz közösségi portálokat egy voronyezsi épület csúcsdíszéről készített fotók és videók a hétvégén. Ismeretlen vandálok, csütörtök éjjel, a Spongyabob Kockanadrág című rajzfilmsorozat egyik főhősévé, Patrikká változtatták a szovjet érából megmaradt csillagot.

Bár az internetezők többsége jól szórakozik a sztorin, a helyi rendőrségnél koránt sincsenek ennyire lenyűgözve. Azt közölték, hogy a „vandál elkövetők” példás büntetésre, a kártérítésen túl, legalább 15 napnyi elzárásra számíthatnak. Már ha sikerül kézre keríteni őket.

fotó: Twitter
fotó: Twitter

A Voronyezs délnyugati részén álló épület egyébként nem műemlék, de tele van szovjet szimbólumokkal. A kerület vezetése szerint a helyreállítás százezer rubelbe (több mint négyszázezer forintba) kerül majd.

Egy helyi hírportál rögtönzött felmérése szerint, kár ekkora összeget elpazarolni, az olvasóik hatvan százaléka szerint ugyanis vicces Patrikká változtatott csillag. A kommentelők szerint az épület előtt álló, szögletes tömböt is át kellene festeni: Spongyabob Kockanadrágra.

Közben helyi ácsok, még a gyanúsítások megkezdése előtt jelezték: semmi közük a csillag befestéséhez, sőt, készen állnak rá, hogy segítsenek a megtisztításában.

Nem ez az első alkalom, hogy egy épület tetején díszelgő csillagot befestenek Oroszországban. Két évvel ezelőtt, aktivisták tűztek ukrán zászlót, egy Moszkva belvárosában álló, 176 méteres épület csúcsára, az ott díszelgő aranyszínű csillag felét pedig kékre mázolták, hogy az szintén az ukrán nemzeti színekben pompázzon.

(RT)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik