Szórakozás

Gáspár Laci siket nagyszüleivel való kapcsolatáról vallott

Az X-Faktor korábbi szériájában Horányi Juli hívta fel magára a válogatón azzal a figyelmet, hogy dalát jelelve is előadta. Az idei mezőnyben is akadt egy ilyen versenyző, Kútvölgyi Sára, akinek produkciója különösen érzékenyen érintette Gáspár Lacit. Az énekes ugyanis elárulta, hogy anyai nagyszülei siketek, gyerekként azonban nem tarotta fontosnak, hogy kommunikálni tudjon velük.

Kisgyerekként a szüleim sokszor kértek, hogy tanuljak meg jelelni, hogy könnyebben kommunikálhassak a nagyszüleimmel, de akkor a tesóimmal nem volt kedvünk hozzá. Nem is igazán értettük, miért kellene kézmozdulatokat tanulnunk. De most, felnőtt fejjel már tudom, mekkora butaság volt így gondolkodni! Azóta megtanultam néhány kézjelzést, ismerek szavakat, így a kommunikáció egyszerűbb velük, de még mindig nem tudom tökéletesen a jelnyelvet

– mesélte a Blikknek Laci.

Bár nagymamámék soha nem hallottak énekelni, mégis érzik és értik a zenémet. Számomra is elképesztő, hogy ha látnak egy produkciót a tévében, annak ellenére, hogy nem hallják, meg tudják mondani, jól énekel-e az adott fellépő. Egyszerűen érzik a kisugárzását, az érzelmeit, a személyiségét. Nagyon büszkék rám, és a kezdetektől fogva figyelik a pályafutásom. Tudják, hogyan szólal meg egy-egy dalom.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik