Szórakozás

Ez Szinetár Dóra legnagyobb megvalósult rémálma

Komoly feladat elé néz Szinetár Dóra, aki színésztársaival együtt felkérést kapott, hogy jövőre a világot járja a Shrek musical turnéján. Csütörtökön sajtótájékoztatón jelentették be, hogy a magyar Shrek a Musical producere kapta meg a zenés darab forgalmazóitól a kizárólagos jogot, hogy a világ színpadain bemutassa a produkciót. Így már semmi nem áll a társulat útjában ahhoz, hogy a musicalt Európa több országában, sőt Ázsiában és Amerikában is sikerre vigye.

Szinetár Dóra számára nem ez lesz az első alkalom, hogy külföldön, idegen nyelven lép színpadra. A Jászai Mari-díjas színésznő pár éve egy hónapon át szerepelt a Budapesti Operettszínház Mozart! című darabjával Németországban, ahol a nagy siker mellett rémisztő pollanatokat is átélhetett.

A Mozartot játszó kolléga egy német ajkú fiatalember volt, hozzá kapcsolódik egy szörnyű élményem szövegtanulással kapcsolatban a színpadon. Épp egy dialógot folytattunk, amikor valószínűleg elfelejtette a szövegét és elkezdett improvizálni, szinonimákat használni németül. Mivel az én némettudásom megáll az éttermi rendelés szintjén, egy megveszekedett szót sem értettem belőle, csak nagy szemekkel néztem rá. Beállt a csönd, és jobb híján elkezdtem mondani az írott szövegemet. Erre ő röhögő görcsöt kapott, és utólag közölte, hogy teljes hülyeség volt, amit válaszoltam. Ez néha még ma is visszatér rémálmaimban. A Shreknél azonban nem lesz ilyen probléma. Szerencsére attól nem kell félnem, hogy Feke Pál improvizálni kezd majd angolul

– mondta a 24.hu-nak Szinetár Dóra.

A színésznő már nagyon várja a világkörüli turné indulását, azonban azt még nem tudja, hogy pontosan hány előadáson tud részt venni, ugyanis idehaza anyukaként is helyt kell állnia.

Az életem legfontosabb része a családom. A kislányom még csak most lesz kilenc éves. Szeretnék világot látni, de hosszabb időre biztos, hogy nem fogom itthagyni őt. Szerencsére az alkotók megadják azt a lehetőséget, hogy mi döntsünk arról, hogy hová tudunk és szeretnénk utazni, és ezzel élni is fogok. Illetve azon is gondolkodom, hogy hová kísérhetne majd el engem. Távol-Keletre például még nem vinném, de valamelyik európai országba a nyári szünet idején nagyon szívesen.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik