Szórakozás

Osvárt Andrea: Itthon nem keresnek

Osvárt Andrea sikeres színésznő külföldön, azon kevés magyar sztárok egyike, aki számos neves produkcióban dolgozott már világszerte. Magyarországon azonban alig látjuk filmekben, ennek oka azonban igazán prózai: felkéréseket sem kap itthonról.

“Itthon nem keresnek, de ha eszükbe jutok a rendezőknek, remélem, minőségi filmben gondolnak rám”

– mondta a Blikknek Osvárt a Határtalan szerelem című új görög filmjét népszerűsítő interjúban.

Az életét szakemberrel rendbehozó színésznő legutóbb januárban forgatott egy német filmet, de Olaszországból is rendszeresen kap felkéréseket. Emellett saját produkciós céget is indított.

“Negyven film után már nincs mindenhez kedvem. Színészként is felvetődik egy idő után, mi lenne, ha nem azt a ruhát venném fel, ha nem onnan jönnék be, ha kivágnánk ezt a jelenetet. Nem örülnek, ha beleszólsz, de már van akkora tapasztalatod, hogy érzed, mi lesz jó. Éreztem, hogy ébredezik az alkotói vénám, de nem vagyok annyira művész beállítottságú, hogy rendezzek. Azért van egy racionális énem belül, egy éber Andi. Egyedül éltem a nagyvilágban, mindig figyeltem, hogy kigazdálkodjam az életemet, beosszam, mennyit költök. Ezt próbálom a saját cégembe is belevinni. Nem lehet mindennap forgatni, ha épp nincs felvétel, akkor is foglalkozhatok valamivel, ami kreatív és mégiscsak a filmmel kapcsolatos.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik