Szórakozás

Szebeni István: Az ambícióim találkoztak Kökény-Szalai Vivien elképzeléseivel

Szebeni István fél év után távozik a Mokkából, ezután a reggeli és a déli Tényekben számít rá a TV2. Interjú a váltásról.

Milyen érzésekkel hagyod ott a Mokkát?

Nagyon jó élmény volt egy reggeli műsorban, csapatban együtt dolgozni. Hálás vagyok, amiért az első perctől kezdve pozitív fogadtatásban volt részem. Szerettem, hogy a komoly, közéleti beszélgetések mellett könnyedebb témákkal is foglalkoztunk, így a lazább énemet is megismerhették a nézők.

Hiányozni fog a volt műsorvezetőtársad, Demcsák Zsuzsa?

Zsuzsával rövid idő alatt jó kollegiális viszonyt alakítottunk ki, hamar összecsiszolódtunk, a kezdeti bizonytalanságokon is átsegített az itt megszerzett többéves rutinjával. Hiányozni fog, de azt hiszem, fogunk még találkozni a büfében, amikor a reggeli sokadik kávénkat fogyasztjuk.

Mivel töltöd majd a felszabaduló idődet?

Nem lesz több szabadidőm, hiszen a Tények Reggel mellett ott van még a Tények Délben is, tehát éppenséggel tovább leszek bent a szerkesztőségben, mintha csak a Mokkát vezettem volna.

Fotó: TV2
Fotó: TV2

Magad kezdeményezted a váltást, vagy a vezetőség döntése volt?

Szerencsés helyzet ez, mert

az ambícióim találkoztak a hírigazgató, Kökény-Szalai Vivien elképzeléseivel.

A megújulás folyamatában újra híradósként számítanak rám, és azt hiszem, nem árulok el nagy titkot, ha azt mondom, a szívem mélyén mindig is híradós voltam és leszek is.

Mi a véleményed a Mokkába érkező új kollégákról?

Istenes László rutinos televíziós, biztos vagyok benne, hogy pillanatok alatt beilleszkedik a közösségbe. Dórit még nem ismerem személyesen, de tudom, hogy a Szegedi Tudományegyetemen végzett, és dolgozott már kisebb tévéknél. Örülök az érkezésüknek és azt kívánom nekik, hogy őket is olyan szeretettel fogadják, mint engem tavasszal.

Vezetnéd a későbbiekben a Tények esti adását?

Jelenleg ez nincs napirenden, így nem foglalkozom ezzel a kérdéssel. Elégedett vagyok a mostani és a jövőbeni feladataimmal, és azokat szeretném a lehető legjobban csinálni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik