Szórakozás

Mi történt vele? Soltész Rezső nem bánja, ha valaki már nem ismeri fel

A nyolcvanas években az egyik legnagyobb magyar sztár volt Szóljon hangosan az ének! című slágerével Soltész Rezső. Az énekes már egy ideje nagyon keveset szerepel a sajtóban, de fellépéseket még mindig vállal, és azt sem bánja, hogy a fiatalabb generáció olykor a nevét sem tudja.

“A táncdalfesztiválos időszak egy elképesztően nagy emlék, nagyon jó időszak volt a számomra a lemezek, a fellépések, a külföldi turnék miatt. Amikor visszaléptem, amikor átalakult a hanglemez piac, amikor megjelentek a magánkiadók, akkor nem találtam én igazán gazdára”

– mondta a Story Extrának Soltész Rezső, aki még mindig rendszeresen áll színpadon, a hétköznapokban pedig újságok kiadásával foglalkozik.

“Azzal szembesülök, hogy egyre több fellépési igény van, hogy az idősek napján, vagy a nőnapon megjelenjek és azokat a dalokat énekeljem a közönséggel együtt, amik igazából a 80-as években slágerek voltak. Az érzés abszolút ugyanaz. Annyi különbséggel, hogy manapság nincs 5-6 fellépés egy nap”

– tette hozzá az énekes, aki azt sem bántja, ha valaki már nem ismeri fel.

“Sosem lehet kiszámítani, azt, hogy valami elindul és akkor nagy sikered van. Egyszer csak mész és történik valami, amikor már elfordulnak tőled. Amikor odáig jutsz, hogy jön egy generáció, akik már nem tudják, hogy hogy hívnak. Akinek be kell mutatkozni. Azt mondják: Valami énekes lehet. Volt egy olyan szituáció, hogy elmentem egy rendezvényre és fiatal, gimnazista lányok voltak a hostessek. Sosem hallottam még, hogy megkérdezték volna a nevemet. A nevemet azt mindenki tudta. Néz rám gyönyörű szemekkel egy 18 éves gimnazista. Azt mondja: A kedves nevét? Ezt a Janinak nem meséltem még, de mondtam, hogy Koós János. A kiscsaj bebukott a listába és elkezdte keresni a Koós Jani nevét. Elszégyelltem magam, hogy ez nagyon övön aluli volt, mert ők nem tudhatják.”

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik